Avrupa Ajansı AVA Avrupalı Türklerin Sesi

500 yıllık Piri Reis Haritası

Özel Dosyalar

Uluslararası Denizcilik Organzasyonu’nda yapılan ve beşyüzün üzerinde seçkin davetli topluluğunun katıldığı organizasyonda Piri Reis’in 500 yıllık haritası, çini üzerine yapılmış haliyle sürekli kalacağı duvardaki yerini aldı.

Ayse Kambir (AVA) Londra- Asıl Adı Muhyiddin Piri Bey olan Piri Reis, Türk- Osmanlı denizci ve Kartografı olarak önemli eserler bırakmış bir denizci. Amerkay'yı gösteren Dünya haritaları ve Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik kitabıyla tüm dünyada tanındı. 

Unesco'nun Piri Reis Yılı ilan ettiği 2013 yılında, Piri Reis ile ilgili düzenlenen resepsiyon, etkinlikler çerçevesinde TC. Londra Büyükelçiliği, Greenwich Üniversitesi ve Piri Reis Üniversitesi tarafından düzenlendi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ünde katıldığı resepsiyona ev sahipliği yapan Büyükelçi Ünal Çeviköz; "Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanımız Sayın Nihat Ergun'e bizleri onurlandirdiklari için tesekkur ederiz. Uluslararası Denizcilik Organzasyonu (IMO) binasının en dikkati çeken noktasında 500 yıllık harita bundan böyle herkesin gözü önünde olacak." Dedi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.