Öne Çıkanlar Bursa Kebap Evi londra Wolverhampton Kral Charles banknotları yurt dışı Türk Devletleri Siyasi kriz Dr. Ahmet Savaşan Pelin Markirt Suna Alan ve SELTRIO Ali Poyraz Fergül Yücel

Bu haber kez okundu.

Avustralya vatandaşı olmak artık hiç kolay değil işte o şartlar

Avusturalya'ya vatandaşlık başvurularında İngilizce testlerinin sıkılaştırılacağı ve adaylardan ülke değerlerine bağlılıklarını ispat etmelerinin isteneceği belirtildi.

Vatandaş olmak isteyenler için bir yıl ülkede daimi olarak ikamet etmiş olma kuralı da, dört yıla çıkarılacak.

Avustralya'da iki gün önce yapılan duyuruyla, ülke dışından gelen vasıflı çalışanlara getirilen vize kriterlerinin zorlaştırılacağı ortaya çıkmıştı.

Başbakan Turnbull, bu değişimlerle göçmenlerin topluma daha iyi entegre olmasının amaçlandığını söyledi.

Turnbull, göçmenler için "Avustralya değerlerine bağlılık için taahhütte bulunduklarının farkında olmaları önemli" dedi.

Değişiklikler neler?

Turnbull, göçmenlerin inanç özgürlüğü ve cinsiyet eşitliği gibi değerlere destek verdiklerini göstermeleri gerektiğini belirtti.

Aile içi şiddete asla müsamaha gösterilmeyeceğini vurgulayan Avustralya Başbakanı, "Kadın ve çocuklara saygı... bu Avustralya değerleri için elzem" diye konuştu.

Avustralya'ya vatandaşlık başvurusu yapacakların bilmesi gereken yeni prosedürler şöyle sıralanıyor:

Okuma, yazma, dinleme ve konuşma sınavlarını da kapsayan daha sıkı İngilizce dil yeterlilik testleri

Topluma entegrasyon için kanıt olabilecek iş deneyimleri, okul kayıtları ya da bazı toplum kuruluşlarına üyeliklerin gösterilmesi talebi

En az dört yıldır ülkede daimi olarak ikamet ediyor olma zorunluluğu

Sınavlarda hile yapanların başvurularının otomatik olarak başarısız sayılması

Sadece üç kez başvurabilme izni

Adaylara kadın sünneti, çocuk evlilikleri sorulacak

Avustralya hükümeti Salı günü de bir açıklama yaparak, yabancıların Avustralya'da çalışmasına izin veren vize programının yeniden gözden geçirileceğini duyurmuştu.

Turnbull, bu iki farklı duyurunun da Avustralya'nın "milli menfaatleri" için yapıldığını vurguladı:

"Bizi birbirimize bağlayan değerler, yani hukukun üstünlüğü, özgürlük ve demokrasiye saygı, Avustralya kimliği için temel unsurlar ve vatandaşlık, bunları yansıtmalı."

Adaylara kadın sünneti ve çocuk evlilikleriyle ilgili fikirleri de sorulacak.

Muhalefetteki İşçi Partisi ise, Turnbull'u bu duyuruları siyasi çıkarları için yapıyor olmakla suçladı.

İşçi Partisi'nden Senato üyesi Penny Wong, "Kanunlara uyacaklarına zaten yemin etmiş insanlara, bunlara uyup uymayacaklarını soracak olmanız bana biraz garip geliyor" dedi.

Kaynak: BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.