Öne Çıkanlar Avrupalı Medya Takip Ali Gül Özbek abidin dino google çöpte kadın bacakları fahriye evcen bebek Galatasaray MKE Ankaragücü Baba Vanga amerikanın sesi fetö

Bu haber kez okundu.

Avusturya Başbakanı'ndan flaş Türkiye açıklaması

Deustche Welle Türkçe'nin haberine göre, Avusturya Başbakanı Christian Kern, dün akşam ORF televizyonunda katıldığı bir programda Türkiye ile ilgili açıklamalar yaptı. Türkiye ile yürütülen üyelik müzakelerinin "diplomatik bir hayal" olduğunu ve durdurdulması gerektiğini ileri süren Kern, "Üyeliğin gerçekleşmesi için demokratik standartların yeterli olmayacağını biliyoruz" şeklinde konuştu.Aynı zamanda Türkiye ekonomisinin de Avrupa ortalamasının gerisinde olduğunu belirten Kern, Türkiye için üyeliğin zaman zamanda mümkün görünmediğini vurguladı. AB'nin Türkiye ile işbirliğini üyelikten farklı bir yöntemle düzenlenmesini isteyen Kern, "Alternatif bir konsepte ihtiyaç var" şeklinde konuştu.16 Eylül'deki AB Zirvesi'nde konuyu tartışmaya açacağını belirten Kern, öte yandan Türkiye'nin güvenlik ve uyum politikaları açısından önemli bir ortak olduğunu da dile getirdi. IŞİD'le mücadelede de Türkiye'nin önem taşıdığına dikkat çeken Kern, AB'nin Ankara'daki hükümetin öfkesinden korkmaması gerektiğini söyledi. Kern, "Biz Türkiye karşısında ricacı değiliz. Biz büyük yatırımcılardan biriyiz. Türk turizmi bize bağımlı ve Batı'nın ekonomik açıkları finanse ettiğini unutmamalıyız" dedi.

'TÜRKİYE AB'SİZ İFLASA SÜRÜKLENİR'

Avusturya Başbakanı Kern, Türkiye'nin AB'ye Türk vatandaşlarına ekim ayından itibaren vize muafiyeti sağlanmaması halinde, mülteci anlaşmasının iptal edileceği yönündeki ültimatomuna ilişkin de sert açıklamalar yapmıştı.

Avusturya gazetesi Österreich'e verdiği röportajda "Türkiye'nin bu tehditlerle bizim gözümüzü korkutmasına kesinlikle izin vermemeliyiz" diyen Kern, AB'nin Türkiye'ye muhtaç durumda olduğunu ancak Türkiye'nin de ekonomik olarak AB'ye ihtiyacı olduğunu savunmuştu. Kern, Türkiye'nin AB olmadan bir iflasa sürükleneceğini ve Türkiye'ye karşıtlık beslemediğini belirtmiş, "Erdoğan ve radikalleri eleştirdiğini; Türklerin önemli bir bölümünün Erdoğan tarafından rehin alındığını" söylemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.