Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde ingiltere Barkley londra 18 Mart Şehitleri

Bu haber kez okundu.

BMGK, Türkiye'ye YPG'ye yönelik tutumu konusunda tepki gösterdi

15 üyelik Konsey'in Şubat ayı başkanı Venezuela'nın BM Temsilcilcisi Rafael Dario Ramirez Carreno, Rusya'nın talebi üzerine gerçekleştirilen kapalı oturumun ardından bir açıklama yaptı.Carreno, Konsey üyelerinin Türkiye'nin bombardımanından endişe duyduğunu belirterek "Tüm Konsey üyeleri Türkiye'den uluslararası hukuka uygun hareket etmesini isteme konusunda anlaştı" dedi.

Rafael Dario Ramirez Carreno, "15 üyenin tamamının bu konuda kaygı belirtip belirtmediği" sorusuna "Evet" diye yanıt verdi.

'Ortada alınmış bir karar yok'

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, açıklamayı yorumlarken BM Güvenlik Konseyi'nde Türkiye ve Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerle ilgili alınan bir karar olmadığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre konuya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Büyükelçi Halit Çevik, Konsey'de ortak bir karar alınmadığını öğrendiklerini kaydetti.Çevik, "Orada herkesin ayrı ayrı ifade ettiği hususları gruplayarak Konsey başkanı özetlemeye çalıştı. Ama Konsey üyeleri, 15'i birden 'Konsey'in pozisyonu budur' diye kurumsal bir karar almamış vaziyette" dedi.

Konsey'in pozisyonunun resmi olarak yansıtılması için herhangi bir karar alınmadığını vurgulayan Çevik, "15 ülkenin bir konuda fikir beyan etmesi ayrı birşey, Konsey'in bu belirtilen fikirler çerçevesinde 'Konsey'in kurumsal olarak pozisyonu budur' demesi ayrı birşey. Onun için ayrı bir karar gerekiyor.Onun alındığı konusunda bir bilgi yok. Böyle bir kararın alınmadığını bize Konsey'deki muhataplarımız teyit etmiş vaziyetteler" diye konuştu.Çevik, BM Güvenlik Konseyi'nin "karar, başkanlık bildirisi, basın bildirisi ve basına açıklama şeklinde kararlar aldığını ve bunların farklı ağırlıkları olduğunu belirterek, açıklamanın bu kategorilerden hiç birine girmediğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.