Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa muharrem ince maç ne zaman koronavirüs gazete maç hangi kanalda maç saat kaçta kktc

Bu haber kez okundu.

Filmlerde görülecek operasyonda bir Türk yakalandı

Avrupa Ajansı (AVA) ÖZEL HABER/ Londra-İngiliz Polisi'nin özel operasyonel biriminden haftabaşı etkisi büyük bir yakalama ve gözaltı operasyonu yaşandı. Başkent Londra'da eş zamanlı dört ayrı bölgede düzenlenen operesyonda aralarında bir Türk ve bir Azeri'nin de bulunduğu 4 İngiliz vatandaşı yakalandı. Yakalanlar, Türk, Azeri, Cezayir ve Pakistan kökenli İngiliz Vatandaşları. Yaşları 25 ile 29 arasında değişen şüpheliler, batı, güney ve doğu Londra'da yakalandılar. 

Londra'da El Kaide Operasyonu mu ?

Avrupa Gazetesi ve Avrupa Ajansı'nın ulaştığı ve görüştüğü özel haber kaynaklarına göre bu yakalama ve gözaltı sorgusu Londra'da El Kaide'ye darbe niteliğinde bir operasyon. Avrupa Gazetesi, geçtiğimiz yıllarda Kuzey Londra'da müslümanların kullandığı bir cami imamıyla konuşmuştu. Aralarında Kıbrıslı Türk İmam'ında bulunduğu cami cemaatiyle görüşmüştük. Cami imamları yapılan operasyonla tutuklanmış aylarca hapiste kalmıştı. 

MI5 ve Met Police

İslami Terör şüphelisi Türkü dün gece yakalayan MI5 ve Met Police's Counter Terrorism Command Bölümü'nden dillere destan operasyon. Görgü tanıklarına göre filmlerde görülecek bir operasyon yaşandı. Hatta yol vermeyen sürücülere camdan sarkan polis memurları 'çekilin, yol verin' diye bağırarak yol almışlardı.

"Hatton rounds" tekniği

Doğu Londra, Whitechapel bölgesi Mansell Caddesi'ndeki seyir halindeki bir arabayı, lastiklerine ateş ederek durduran İngiliz Polisi, arabada bulunan her ikiside 25 yaşındaki şüphelileri yakalayarak soru için merkeze götürmüştü. İngiliz Polisi seyir halindeki şüpheli arabaları durdurmak için özel bir tenik kullanıyor. "Hatton rounds" tekniği denilen sistemde, polis ateş ederek lastikleri patlatıyor ve kapıları açıyor. 

Havalimanları ve tren istasyonları

Kurban Bayramı arefesinden bir gün önce yaşanan bu operasyon son zamanların en önemli operasyonu olarak dikkat çekti. Şüphelilerin havalimanlarını ve tren istasyonları gibi toplumun kullandığı yerleri bombalamaya yönelik bir amaçları olmadığını açıklayan İngiliz Polisi, arama ve yakalama operasyonunun 6 adreste daha devam ettiğini açıkladı.

İngiltere'de yayımlanan Times gazetesi, soruşturmayı yürüten dedektiflerin zanlıların Suriye ile bağlantısı olup olmadığını araştırdıklarını kaydederken İngiltere'den 2-3 bin Cihad yanlısının Suriye'ye savaşmaya gittiğine dikkat çekti. Zanlıların Nairobi ve Mombasa'daki bombalı terör saldırılarının benzeri bir saldırıyı Londra'da planladıklarını yazan diğer gazeteler de Kenya ilişkilerinin soruşturulduğunu yazdılar.

İlgili haberler: 

Abu Hamza 11 ayrı suçtan yargılanacak

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.