Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

Göçmenler, Beyaz Saray önünde ABD yönetimini protesto etti

ABD’de daha çok Latin kökenli göçmenlerin hakları için çalışmalar yapan Casa adlı sivil toplum kuruluşun organizasyonuyla yaklaşık 100 kişi Beyaz Saray önünde toplantı. Çoğunluğunu göçmen ailelerin oluşturduğu gruptakiler, ellerinde İngilizce ve İspanyolca göçmenlerin sınır dışı edilmesinin önüne geçilmesine ilişkin pankartlar taşıdı.Gruptakiler, “Bu ülkede yaşamak hakkımız”, “Adalet istiyoruz”, “Daha fazla sınır dışına hayır” şeklinde sloganlar atarak ABD Başkanı Barack Obama’ya çağrıda bulundu. Aileler, göçmenlik ve gümrük muhafaza görevlilerinin yeni yıldan itibaren göçmen ailelere baskın yapmasına olanak sağlayacağı iddia edilen programın durdurulması isteğinde bulundu.Casa’nın Maryland eyaleti sorumlusu Gustavo Torres, yaptığı basın açıklamasında göçmenleri geri göndermenin ABD’nin değerleriyle örtüşmediğini kaydetti. Torres, “Sığınmacı toplumları kabul etmek bizim ulusal değerlerimizdendir. Sizin göçmenlik statünüz ne olursa olsun bu ülkede yaşama hakkına sahipsiniz” diye konuştu.AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Sarah isimli göçmen de birçok insanın şiddetten kaçarak ABD’ye sığındığına dikkati çekti. Ülkesi Honduras’ta şiddetten kurtulmak isteyen insanların kaçmaya devam ettiğini anlatan Sarah, “Şimdi sınır dışı edilme durumuyla karşı karşıya olanlar bu şiddetten kaçmış insanlar. Ancak şu anda şiddetin yaşandığı yere geri dönme riskleri var” ifadesini kullandı.Washington Post gazetesinin önceki günlerdeki haberine göre, ABD yönetimi, göçmen ve gümrük muhafaza birimlerinin, 2014 yılı başından itibaren ülkeye illegal olarak giren ailelere baskınlar yapmasına olanak sağlayan bir programı hayata geçirmek üzere. Görevlilerin ocak ayıyla birlikte ülke çapında sınır dışı operasyonlara başlayabileceği belirtilen haberde, İç Güvenlik Bakanlığının bu tür operasyonlara henüz nihai onay vermediği de ifade ediliyor. Haber, ülkedeki Latin kökenli göçmenler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.