Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Dr. Ali Tekin Atalar

Bu haber kez okundu.

İngilizlerin yeni üssü Ağrotur'da

Avrupa Ajansı (AVA) Hüseyin TURAN/Lefkoşa-İngiltere’nin, Suriye’deki krizin çözülmesi için gerçekleştirilmekte olan diplomatik çabaya paralel olarak, “Kıbrıs” ve Doğu Akdeniz’deki askeri varlığını güçlendirmekte olduğu haber verildi.

Londra’daki Savunma Bakanlığı’nın, Basra Körfezindeki misyonunu tamamlayan “HMS Dragon 45” tipi bir destroyerin, birkaç gün önce, Kıbrıs bölgesine gitmesi için görevlendirildiğini doğruladığını yazan Fileleftheros, geminin misyonunun, Doğu Akdeniz’e gönderilmiş bütün uluslar arası gemiler adına hava savunmasını ve hava gözetlemesini güçlendirmek, aynı zamanda İngiliz çıkarlarını korumak olduğunu ifade etti.

 

Haberde, geminin üssünün Ağrotur olacağı da belirtildi.

 

Devamla, İngiltere Savunma Bakanlığı sözcüsünün, geçtiğimiz haftanın sonunda, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer konularındaki üç uzmanın Ağrotur Üssüne gönderildiğini söylediğini de aktaran gazete, uzmanların Güney Kıbrıs’taki misyonunun, Kıbrıs’ı da etkileyebilecek olası bir kimyasal saldırıyla ilgili “risk değerlendirmesi” yapmak olduğunu anlattı.

 

Gazete, İngiliz vatandaşlarının, Orta Doğu’dan toplu bir şekilde tahliye edilmesinin gerekmesiyle alakalı olarak, HMS Illustrious uçak gemisinin de Doğu Akdeniz’de bulunduğunu ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.