Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

IŞİD, ABD'li Kayla Jean Mueller'i öldürdüğünü kanıtladı

Hafta sonunda gönderilen fotoğrafları inceleyen ABD istihbaratı 18 aydır IŞİD’in elinde olan Mueller’in öldüğünü doğruladı.Beyaz Saray basın sözcüsü John Earnest 26 yaşındaki Mueller’in nasıl öldürüldüğüne dair bir kanıtın bulunamadığını belirtti.

AİLESİNE KEFEN İÇİNDE FOTOĞRAFINI GÖNDERDİLER
Wall Street Journal’ın bir ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberine göre genç kadının ailesine IŞİD tarafında üç kare fotoğraf gönderildi. Fotoğrafların ikisinde başörtüsü takılmış Mueller’in yüzü görülüyordu. Son karede ise genç kadının kefen içinde görüntüsü vardı.

OBAMA'DAN BAŞSAĞLIĞI
ABD Başkanı Barack Obama, terör örgütü IŞİD'in alıkoyduğu ve koalisyon ülkelerinin Suriye'deki hava saldırısında öldüğü öne sürülen Amerikalı Kayla Jean Mueller'in ailesine başsağlığı diledi.Obama, yaptığı yazılı açıklamada, "Kayla Jean Mueller'in öldüğünü öğrenmekten derin üzüntü duyuyoruz. Amerikalılar adına, Michelle (Obama) ve ben, Kayla'nın ailesine ve sevenlerine en içten taziyelerimizi sunuyoruz. Bu inanılmaz derecede zor zamanlarında, ülkemiz onların acısını paylaşıyor" ifadesini kullandı.Dünyanın birçok yerinde gönüllü olarak çalışan Mueller'in hayatını insanlara yardım etmeye adadığını belirten Obama, açıklamasında "Kayla'nın yardıma ihtiyacı olanlara kendini adaması ve bu uğurdaki sevdası, bizlere, insanlığın temel ahlakının, en büyük kötülükler arasında bile yaşayabileceğini gösteriyor" ifadesine yer verdi.Mueller'in yakınları basına açıklama yaparken gözyaşlarını tutamadı.Öte yandan, Mueller'in ailesi de yayımladıkları açıklamada, IŞİD'in kendilerine kızlarının ölümünü bildirdiklerini belirtti.Terör örgütü IŞİD, Amerikalı kadının Ürdün'ün hava saldırılarında Rakka'da öldürüldüğünü ileri sürmüş, Ürdün hükümeti ise açıklamayı propaganda olarak nitelendirerek iddiayı reddetmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.