Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic

Bu haber kez okundu.

IŞİD Kobani'nin merkezine ilerliyor

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar gün boyu devam etti. Ağır silahlarla saldıran terör örgütü, Kobani ilçe merkezine doğru ilerliyor. Yerel kaynaklar, IŞİD'in, ilçenin doğu kesiminde denetimi büyük oranda sağladığını belirtti. Terör örgütünün, sokak savaşının devam ettiği Kobani'ye 2 bin kişi ile girdiği kaydedildi. Bu arada IŞİD'in ilerleyişi karşısında ilçeden kaçışların devam ettiğini ifade edildi.İbadi: Ülkenin 5 bin kilometrekarelik alanı IŞİD'den kurtarıldıÖte yandan, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ülkenin yaklaşık 5 bin kilometrekarelik alanının iki gün içinde terör örgütü IŞİD'in elinden geri alındığını açıkladı.Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İbadi'nin, Es-Sadr ve Es-Seyyidiyye kentlerinde IŞİD'in şiddet eylemlerinden kaçan sığınmacı aileleri ziyaret ettiği belirtildi.Açıklamada, İbadi'nin IŞİD'le mücadeleye devam edileceği ve yerlerinden olan ailelerin onurlu bir yaşam sürmek üzere evlerine geri dönecekleri vaadinde bulunduğu aktarıldı."IŞİD'i yok etmenin asıl amaç olduğu ve örgütün hareket alanının kısıtlandığı" vurgulanan açıklamada, İbadi'nin, "Güvenlik güçleri ve halkın seferberliği sayesinde 5 bin kilometrekarelik alan kurtarıldı. Enbar vilayetinde de IŞİD'e yönelik operasyonlarda ilerleme kaydedildi" ifadesine yer verildi.Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde ordu ve IŞİD militanları arasında çatışmalar yaşanıyor. Irak ordusu ile ABD  öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki hedeflere saldırılar düzenliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.