Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

İspanya'da kürtaj yasağından vazgeçildi

İspanya'da kürtajı anne sağlığının tehlikede olması ya da tecavüz sonucu hamilelik durumları hariç yasaklamayı öngören yasa tasarısı Başbakan Mariano Rajoy tarafından gündemden düşürüldü. Hükümette yasanın en katı savunucularından Adalet Bakanı Alberto Ruiz-Gallardon ise karar üzerine istifasını verdi.Gallardon, sadece Adalet Bakanlığı görevini değil, siyaseti de bıraktığını açıkladı. Gallardon'un istifasını vermesinden saatler önce Başbakan Mariano Rajoy hükümet olarak 'kürtaj reformu' planından vazgeçtiklerini söylemişti. Tepki çeken 'reform'İktidardaki merkez sağ Halk Partisi 2011 seçim programında da yer alan kürtaj düzenlemesini yılbaşında gündeme getirmiş, ardından ülke genelinde protestolar başlamıştı.Taslakta yer alan maddelerden bazıları şunlardı: Ceninin engelli olduğu anlaşılsa dahi kürtaja izin verilmemesiReşit olmayan kadınların kürtaj için ebeveyn rızası almasıAnnenin hayatı tehlikede değilse ya da tecavüz sonucu hamilelik yoksa hiçbir şekilde kürtaja izin verilmemesi Tasarıya ülke genelinde artan tepkiler üzerine bugün bir açıklama yapan Başbakan Rajoy, "Hükümetin başı olarak doğru olan kararı verdim. Bir uyum sağlamamız gerekiyor. İktidarlarla birlikte değişen yasalara ihtiyacımız yok" diye konuştu.

BBC

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.