Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Min-Jae Kim Timur Öztürk AVRUPA SPOR İsrafil Erbil

Bu haber kez okundu.

James Jones, IŞİD ile mücadelede kara operasyonunun gerekli olduğunu duyurdu

ABD Başkanı Barack Obama’nın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı General James Jones, IŞİD’in sadece hava operasyonlarıyla yenilgiye uğratılmasının çok uzun zaman alacağını belirterek, “IŞİD’e karşı savaşan ülkelerin ya bu işi ciddiye alıp IŞİD’i yok etmek için gerekli kara harekâtını yapmaları gerekiyor ya da Paris benzeri saldırılarla karşılaşmaya devam edeceğiz” dedi.Atlantik Konseyi tarafından İstanbul’da düzenlenen “Enerji ve Ekonomi Zirvesi”ne katılan Emekli General James Jones, IŞİD terörüne karşı nasıl mücadele edilmesine ilişkin Hürriyet’in sorularına şu yanıtları verdi:

‘ÇOK ULUSLU ASKERİ GÜÇ GEREKLİ’
“Başkan Obama IŞİD’e karşı hava saldırılarının eninde sonunda başarılı olacağını düşünüyor. Umarım haklıdır. Benim tecrübeme göre IŞİD gibi bir terör örgütünü yok etmek için sadece hava kuvvetlerini kullanmaktan daha fazlası gerekli. IŞİD’in yok edilmesi için IŞİD’e karşı savaşan ülkelerin, belki NATO ülkelerinin bazı Arap ülkeleriyle de birlikte güçlü bir koalisyon oluşturarak kara harekâtı yapması gerektiğini düşünüyorum. ABD bunu tek başına yapmamalı, bu çok uluslu bir askeri güç olmalı.”

‘OPERASYON ÇOK ZOR OLMAZ’
“IŞİD’e karşı kara harekâtı düzenlemek, uygulanması çok zor bir askeri operasyon demek değil. Benim tecrübelerime göre kara harekâtı başlattığınız takdirde bir-bir buçuk yıl içinde başarıya ulaşırsınız. Ancak böyle bir operasyon; bağlılık ve liderlerin cesaretli olmasını gerektiriyor. Eğer tüm bu uluslar hep birlikte ayağa kalkar ve doğru askeri güçleri bir araya getirirse o zaman tüm dünyaya, IŞİD gibi barbar bir terörizmin hiçbir şekilde tolere edilmeyeceği mesajı verilmiş olur.” Tampon bölge olsa göçmen krizi olmazdı“Bence Suriye’nin kuzeyinde tampon bölge oluşturmak konsept olarak kötü bir fikir değildi. ABD hükümetinin, Türkiye’nin Suriye içinde bir tampo bölge oluşturmasına karşı çıkmasının sebebi, böyle bir tampo bölgenin güvenliğini sağlamanın son derece riskli olacağını düşünmesi. Bir kere bu kesinlikle kara güçlerinin Suriye’ye girmesi demek. Bana göre böyle bir tampon bölge birkaç yıl önce oluşturulsaydı, bugün Avrupa’nın karşı karşıya kaldığı göçmen sorunu yaşanmamış olurdu; ki o zaman Türkiye de bunu yapmaya istekliydi. Ama şimdi Rusya’nın da bölgedeki varlığından dolayı bunu yapmak daha zor.”

Kaynak: Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.