Öne Çıkanlar ingiltere maç ne zaman Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu

Bu haber kez okundu.

Kanada Başbakanı 1 Aralık'ta Türkiye'den mülteci almaya hazırlanıyor

Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun ülkeye kabul edileceğini açıkladığı 25 bin Suriyeli mülteci, 1 Aralık'tan itibaren Kanada'ya giriş yapmaya başlayacak. Mültecilerin bir kısmı Türkiye'den alınacak.Kanada Sağlık Bakanı Jane Philpott başkanlığında kurulan Mülteci Komitesi, ilk kafilenin 1 Aralık’ta Kanada’da olacağını açıkladı. Bu tarihten itibaren günde 900 sığınmacı Toronto ve Montreal Havaalanlarına gelmeye başlayacak.

Mülteciler Lübnan, Ürdün ve Türkiye'den alınacak
Hükümetin, "Suriyeli Sığınmacı Operasyonu" adını verdiği mülteci transferi, Lübnan, Ürdün ve Türkiye'den gerçekleştirilecek. Birleşmiş Milletler’e bağlı kuruluşlar, Kanada Sınır Güvenliği Ajansı,Kanada Gizli Servisi ve diğer görevlilerce biyometrik verileri alınan mültecilerden her hafta 6.300’üKanada’ya getirilecek. Böylece yılbaşına kadar 25.000 Suriyeli sığınmacının Kanada’ya intikalinin tamamlanması hedefleniyor.Kanada’ya, askeri ve sivil uçaklarla taşınacak olan mülteciler, ilk aşamada Ontario ve Quebec eyaletlerindeki askeri üslere yerleştirilecekler. Burada güvenlik taraması ile sağlık kontrolünden geçirilecek sığınmacılara oturma izinleri verilecek. Hükümet elemanları işlemlerin hızla tamamlanabilmesi için resmi tatil, haftasonu ve mesai saatleri dışında da çalışacaklar.

Kiliseler ve STK'lar, barınma sorunu için seferber oldu
Öte yandan ülkeye gelişleri tamamlanan sığınmacıların barınma sorunu için çalışmalarda sürüyor. Toronto, Montreal, Hamilton, Calgary, Vancouver başta olmak üzere birçok şehirde, camiler, kiliseler, yardım kuruluşları ve bazı STK’lar, sığınmacılara ev bulmak için kampanyalar başlattılar. Aynı kuruluşlar, halka yaptıkları duyurularda evlerinin boş odalarını ve kullanılabilecek durumdaki fazla ev eşyalarını sığınmacılarla paylaşmaları çağrısında bulunuyorlar. Eyalet hükümetleri ve yardım kuruluşları, Arapça, Kürtçe ve Türkçe bilenKanadalılardan, gönüllü tercümanlık yapmalarını da istiyor.

Kampanyanın maliyeti 1.2 milyar dolar
Bu arada federal hükümetin, 25 bin Suriyeli sığınmacı için önümüzdeki 6 yıl boyunca 1.2 milyar dolar harcama yapmayı öngürdüğü açıklandı. "Suriye Mülteci Krizi’ne Cevap" başlığı ile hazırlanan rapora göre, Kanada Hükümeti 2021 yılına kadar 1.2 milyar dolar harcama yapacak.Rapora göre bu rakamın 876.7 milyon dolarlık kısmı, bugünden 2016 yılı sonuna kadar harcanmış olacak. Uzmanlar, bu rakamların öngörülen süre içerisinde değişikliğe uğramasının kuvvetle muhtemel olduğu görüşünü savunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.