Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic Pile turk koyu

Bu haber kez okundu.

'KATLİAM'

Avrupa Ajansı(AVA) Eda ÜN / Londra-3 Temmuz 2013 Çarşamba günü Mısır askeri yönetimi ülkedeki siyasi karışıklıkları gerekçe göstererek Mısır yönetime el koymuştu. Darbenin ardından Devlet Başkanı Mursi ise ev hapsine alınmıştı. Müslüman kardeşler ve Musri taraftarları ise darbeye karşı meydanlara indi. 

 

Demokasi yanlısı göstericilere 27 Temmuz sabahı güvenlik güçlerinin Rabiatül Adeviyye Camii ve civar caddelerde göstericilerin üzerine gerçek mermilerle ateş açması sonucu en az 200 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Geçici Mısır başbakanı General Abdülfettah El Sisi komutasındaki Mısır Silahlı Kuvvetleri ve polis güçleri tarafından Muhammed Mursi destekçisi sivillere ve Müslüman Kardeşler'e karşı ikinci silahlı saldırı ise 14 Ağustos günü gerçekleştirildi. İkinci silahlı saldırı tarihe mısır katliamı olarak geçti. Olaylar sonucu sivil halktan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

 

Başta Türkiye olmak üzere,  Dünya basınında da  geniş yer bulan Mısır katliyamı ve yaşanan gelişmeleri Avrupa Ajansı olarak Londra'da  yaşayanlara sorduk.

 

Peter Gair " Çok ama çok kötü bir durum. Neler olacağını bilmiyoruz. Çok zor bir durum olmalı Mısır halkı için. Umarım en kısa zamanda demokratik bir çözüm bulunur en kısa zamanda." yorumunda bulundu. Donna James ise "Mısırlı arkadaşlarım var. Sivil ayaklanmanın çok iyi olduğunu söylediğimde o aslında .ok da iyi olmadığını söylemişti. Şuan pekde emin değilim" dedi.Jonathan Schofield" Çok karışık ve çok zor bir durum. Mısırda olan problemlerin hepsini Mursi yarattı. Mısırda herşey iyi olacak gibi görünüyordu ama hiçde öyle durmuyor." ifadesinde bulunurken Rory Smith " Bence olanlar çok korkunç. Gereksiz ve kesinlikle haksız. Mutlaka ama mutlaka durdurulması gerekiyor." diyerek Mısır'da yaşanan katliama karşı tepkisini dile getirdi.

 

Siyaset Bilimi öğretim görevlisi Dr. Mustafa Peköz Mısır'da yaşanan darbeyi ve sonrasındaki olayları değerlendirken " Bu katliyamlar insanlık dışı şeylerdir. Yapılan Katliam ile İban hareketine ve Müslüman kardeşlere tepki duyanlar, tekrardan bu yöne doğru kanelize olmaya başladılar. İnsanların düşüncelerine karşı olabiliriz, onların düşüncelerini beğenmeyebiliriz ama katliama varan şiddet eylemelerini hiç bir zaman meşru göremeyiz." dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.