Öne Çıkanlar Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Advantage Solicitors Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi

Bu haber kez okundu.

Kobani'de adım adım savaşa doğru

Terör örgütü IŞİD’le savaşa hazırlanan Suriye’deki Kürt halk savunma güçlerinin, ülkenin kuzeyindeki Kobani (Ayn el-Arab) kentini askeri bölge ilan etti. Kürt güçler IŞİD’le gerçekleştirmeye hazırlandığı sokak savaşları için sivillerin bölgeyi boşaltmasını istedi. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, kenti ele geçirmeye çalışan IŞİD militanlarıyla Kürt güçler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken sabah saatlerinden itibaren bölgeye yaklaşık 30 top mermisi düştü. IŞİD militanlarının, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun kentteki bazı hedeflere yönelik saldırısı nedeniyle kent merkezini ele geçirme amacına ulaşamadığı belirtildi.
'KOBANİ DAKİLAR İÇİNDE KATLİAMLA KARŞI KARŞIYA KALABİLİR'
Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, "Kobani’de durum çok kritik, Kobanililer saatler dakikalar içinde bir katliamla karşı karşıya kalabilir" dedi. Suriye’nin kuzeyinde acil bir durum yaşandığını ifade eden Salih Müslim, "IŞİD tanklar ve diğer zırhlı araçlarla Kobani’ye 1 kilometre mesafeden şehri bombalıyor. Ben burdayken diğer eşbaşkan Asya Abdullah Kobani’de direniyor. Ancak durum çok kritik, belki saatler ya da dakikalar içinde Kobani halkı bir katliamla karşı karşıya kalabilir" dedi.
"HAVA SALDIRALARI IŞİD'İ DURDURMUYOR"
Koalisyon güçlerinin hava saldırılarıyla bazı yerleri vurduğunu ancak bilmedikleri sebeplerden bunların etkili olmadığını dile getiren Müslim, koalisyonun yerden mücadele etmesinin şart olduğunu söyledi. Kendilerinin bu mücadeleyi yapabileceklerini bildirdiklerini aktaran Müslim, "Çünkü saldırı altındayız. Tank ve zırhlı araçlara karşı silah desteğine ihtiyacımız var. Silah yardımı yapılması durumunda hava saldırılarına bile gerek yok" diye konuştu.
ÇATIŞMA YENİDEN BAŞLADI
Suruç’un karşısındaki Kobani’de IŞİD ile PYD arasında çatışmalar akşam saatlerinde yeniden başladı. Kobani kent merkezine atılan izli mermilerin isabet ettiği yerlerden dumanlar yükselmeye başladı.
İHD SINIRDA OTURMA EYLEMİ BAŞLATTI
Suruç’un Mürşitpınar Mahallesi’ne gelen İHD üyeleri, IŞİD saldırılarını protesto etmek için sınır hattında oturma eylemi başlattı. İHD Genel Başkan yardımcıları Serdar Çelebi ve Osman Süzen’in de aralarında bulunduğu grup, IŞİD saldırılarını protesto etmek için sınır hattına geldi. Grup adına açıklama yapan İHD Bölge Şubeler Temsilcisi Şevket Akdemir, Ak Parti’nin IŞİD saldırılarına karşı takındığı tavrı protesto etmek amacıyla Suruç’a geldiklerini söyledi. Grup, daha sonra sınır hattında oturma eylemine başladı.
ŞIRNAK’TAN SURUÇ’A GELEN SİLAHLI 3 KİŞİ YAKALANDI
Suriye sınırındaki Mürşitpınar’da yoğun önlem alan polis, dün gece Suruç’a gelen durumundan şüphelendiği bir kamyoneti durdurdu. Polisin yaptığı aramada 2 tüfek, 150 fişek ve 2 el bombası bulununca kamyonetteki C.U., V.D. ve D.U. gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesi’ne götürülen 3 şüpheli yapılan sorgulamalarında Şırnak’tan geldiklerini ve YPG saflarında savaşmak için Kobani’ye gitmek istediklerini söyledikleri öğrenildi. Sorgulaması tamamlanan 3 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.