Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking

Bu haber kez okundu.

LOZAN  THAMES NEHRİNDE KUTLANACAK

İngiltere Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ile İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Lozan Barış Antlaşmasının 90. Yıl dönümünü kutlamak için 21 Temmuz Pazar günü Londra’da Thames nehrinde tekne turu düzenliyorlar.

 

Lozan Barış Anlaşması Nedir?

 

Lozan Antlaşması, 24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre'nin Lozan şehrinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika, SSCB ve Yugoslavya temsilcileri tarafından, Leman gölü kıyısındaki Beau-Rivage Palace'ta (şimdi otel) imzalanmış barış antlaşmasıdır

 

Lozan Barış Antlaşmasının Önemi:

 

 1. Lozan barışı ile Osmanlı Devletinin hukuken sona erdiği resmen kabul edildi,ve yeni Türk Devleti varlığını bütün dünyaya kabul ettirmiştir.

  2. Osmanlı İmparatorluğu’nun bıraktığı sorunların birçoğu çözülmüştür.

  3. Bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi sınırlandıran pürüzlerin hepsi ortadan kaldırılmıştır.

  4. Ermeni iddiaları tarihe gömülmüştür.

  5. Akdeniz’in doğusunda barış kurulmuş ve sürmüştür. İngiltere’nin Ortadoğu ile ilgili planlarını altüst etmiştir.

  6. Dış barışın esaslarını belirlemiştir.

  7. Yeni Türk Devleti gerçekleştirmeyi düşündüğü düzenleme ve inkılaplar için gerekli barış ortamına kavuşmuştur.

  8.  Sevr Antlaşması geçersiz kılınmıştır. 

  9. Türk ulusu adına, I. Dünya Savaşı'nı bitiren antlaşmadır. 

10. Yeni Türk devleti Dünya'daki devletlerin çoğu tarafından kabul görmüştür. 

11. Türkiye tarafından konulan koşullara Dünya devletleri uymak zorunda kalmışlardır. 

12. Türk ulusunun tam bağımsızlığı kanıtlanmıştır.

 

Lozan Barış Antlaşması'nın 90. yılını kutlamak için düzenlenecek olan tekne turu programında konuşmalar, marşlar, canlı müzik ve DJ olacak.

 

Saat 14.30'da başlayacak olan tur için biniş noktaları Westminster Pier, Victoria Embankment, Westminster, London SW1A 2JH olacak. Aynı noktalarda iniş imkanı da olacağı tur 18.00 de bitecek.

 

İlgilenenler yetişkinler  £ 15 , çocuklar ve öğrenciler ise £ 10 giriş ücreti ödeyerek Lozan'nın 90. yılını Thames Nehri'nde kutlaya bilirler.

 

 

Tur için iletişim bilgileri:  [email protected] adresinden ya da 07961953300 - 07961953300 -07438243529 numaralı telefonlardan ulaşabilirler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.