Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Mültecilerin ABD'ye girişini zorlaştıran yasa tasarısı onaylandı

Cumhuriyetçi milletvekilleri tarafından verilen ve birçok Demokrat üyenin de destek verdiği tasarı, 137'ye karşı 289 oyla kabul edildi. Temsilciler Meclisi'ndeki oylamada kabul edilen yeni yasa teklifi, gelecek bir yıl içinde ülkeye kabul edileceği açıklanan 10 bin Suriyeli mültecinin yanı sıra Iraklı mültecilerin de ülkeye giriş sürecini zorlaştırıyor.Milletvekillerinden üçte ikisinden fazlasının oyunu alan teklif, bu nedenle şimdilik ABD Başkanı Barack Obama'nın veto sınırlarının dışında kalıyor. Obama'nın yasa tasarısını veto edememesi için gelecek günlerde teklifin oylanacağı ABD Senatosu'nda da üçte iki çoğunluk elde edilmesi gerekiyor.Yasa teklifinin bu denli yüksek bir oyla kabul edilmesinde geçen hafta Paris'te düzenlenen terör saldırılarının etkisi bulunduğu yorumları yapılıyor.

Mülteci adayları sıkı taramadan geçiriliyor
Kabul edilen yasa teklifi, Suriye ve Iraklı mültecilerin ülkeye girişlerini geçici olarak askıya almayı ve FBI ile İç Güvenlik Bakanlığı'nın daha fazla güvenlik soruşturması yapmasını mümkün kılıyor. Suriyeli mülteci adaylarının, rutin güvenlik kontrolleri dışında BM'den alınacak verilere ve İç Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin mülakatlarına göre ek güvenlik protokellerinden geçirilmesi planlanıyor.ABD yönetimi, 2015 mali yılı içinde bin 682 Suriyeli mültecinin ülkeye alınmasını, 2016 mali yılında bu rakamın 10 bine çıkarılmasını planlıyor. Yönetim, son günlerde Suriyeli mülteciler hakkında "terör tehdidi" nedeniyle başlayan tartışmalar üzerine ülkeye kabul edilecek Suriyeli mültecilerin nasıl taramalardan geçirildiğine ilişkin detaylı bilgiler veriyor.Buna göre, mülteciler ABD'ye giren diğer herkese göre daha yoğun biyometrik ve biyografik taramalardan geçiriliyor. Taramaların büyük çoğunluğu Türkiye ve Ürdün'de yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.