Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic

Bu haber kez okundu.

Obama, 'Müslümanlar IŞİD'i reddetmeli'

"Dünyadaki tüm çocukları eşit görüyoruz. Bu gezegeni çocukları ve torunlarımız için koruyabiliriz. Farklı bir yüzyıl için yazılmış olan kılavuzlara dayanamayız. Müslüman dünyasının çoğunu etkileyen bir kanser terörizm. Kennedy şöyle demişti 'terör yeni bir silah değildir, tarih boyunca kullanılmıştır' Masumları öldüren bir yapıyla karşı karşıyayız. ABD'nin dış politikasını sadece terörizme cevap vermeye dayandırmayacağım. ABD İslam'la hiçbir zaman savaş içerisinde olamaz. İslam barışı öğretiyor. Adalet çağrısı yapıyor. Milyonlarca Müslüman ABD'li bizim ülkemizin bir parçası. Bu örgüte karşı adım atmak zorundayız. El Kaide'nin Afganistan'da yaptığı gibi, şimdi de özellikle Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da aşırı uçlar başka bir yöne doğru gitti. İşsiz olan gençlerin yoğun olduğu bölgeler. "

''KARA HAREKATI YOK''

"Öncelikle IŞİD olarak bilinen örgütün gücü azaltılmalı ve sonradan imha edilmedi.Anneler kardeşler tecavüze maruz kalmıştır. Masum çocuklar öldürülmüş. Bu tip katillerin anlayabileceği tek dil güçtür. ABD bu sebeple uluslararası koalisyonla çalışmaktadır. Burada ABD yalnız değildir. Kara birliği göndermeye de niyetimiz yok. Amacımız Irak ve Suriyelilere yardımcı olmaktır."

IŞİD MİLİTANLARINA TEHDİT

"Şuana kadar 40'tan fazla ülke koalisyona katılmış bulunuyor. IŞİD'e katılanlar savaş alanından çekilmeli. Ancak savaşmaya devam edenler ileride kendilerini tek başına bulacaklar. "

''MÜSLÜMANLAR EL KAİDE VE IŞİD'İ REDDETMELİ''

"Artık dünyada Müslüman topluluklar, El Kaide ve IŞİD gibi örgütlerin ideolojisini reddetmeli. Küresel ekonomiyle para toplayıp daha sonra da çocukların beynini yıkayan yaklaşımlar imha edilmeli. Bir imam şöyle demişti: 'Din hiçbir zaman bir savaş sebebi olmamalı' Suriye muhalefetine destek olmayı sürdüreceğiz. ABD Suriye'deki muhalifleri eğitiyor ama çözüm elbetteki siyasi olacak."

''MÜSLÜMAN GENÇLERE SESLENİYORUM''

"Dördüncü nokta; Arap ülkeleri kendi halklarının potansiyelini kullanmalı. Müslüman gençlere sesleniyorum, cehaleti değil eğitimi temel alın. Tahribatı değil geleceğe. Sizi bu yoldan çıkaranlar büyük ilkeye ihanet ediyor. Gençlerin elinde yeterli araçlar olduğunda, bilimde ekonomide iyi bir yerlere gelebilineceğini gösterdiniz. ABD bu vizyonu teşkil eden ülkelerle birlikte çalışacaktır. Terörizmi hoş görmeyeceğiz ama işgalci güç olarak da davranmayacağız."

''FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARIN HAYATLARI SÖZ KONUSU''

"Açık konuşalım. Batı Şeria ve Gazze'deki statüko kabul edilebilir bir durum değil. Filistinli çocukların hayatları söz konusu. Ben başkan olduğum sürece iki devletin barış ve güvenlik içerisinde yaşaması için çaba göstereceğiz."

''BİZİM DE İÇ SORUNLARIMIZ VAR''

"Daha iyi bir yaşamın varlığı söz konusu. Tabi ki bizi eleştirenler şunu diyecektir. ABD de kendi ideallerini gerçekleştirememiştir. Ferguson ve Doğu Avrupa'da yaşananlar. Toplum bölündü diyebilirler. Evet bizim de kendi içimizde gerilimlerimiz var. Her ülke gibi biz de küreselleşmenin getirdiği şeylerle nasıl baş edebiliriz gibi yoğun bir süreçten geçiyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.