Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking

Bu haber kez okundu.

Rusya, Binali Yıldırım hakkında ne söyledi

Rusya’dan ilk açıklama parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cabarov’dan geldi. İzvestiya gazetesine Rusya ile Türkiye arasında yeni hükümetle kriz aşılarak yeni dönem başlayıp başlamayacağı sorusunu cevaplayan Cabarov açıklamasında şu ifadeleri kullandı:"Türkiye’de hükümetin değişmesiyle pratikte hiçbir değişiklik olmuyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, eskiden olduğu gibi ülkede başkanlık sistemini yerleştirmekte kararlı. Bu arada giden Ahmet Davutoğlu bu plana karşı çıkıyordu. Türkiye anayasası gereği Binali Yıldırım’ın yeni hükümeti kurması ve meclisten güven oyu alması için önünde bir haftalık süre var. Ramazan ayının 7 Haziran tarihinde başlayacak olmasını dikkate alacak olursak güvenoyu da bu tarihe kadar çıkacaktır. Yeni başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen bir kişi. Bu yüzden onun koyduğu kurallara göre hareket edeceği şimdiden belli. Rusya ile Türkiye arasında patlak veren krizde ise hepimiz Erdoğan’ın çok ileri giderek tüm köprüleri yaktığını biliyoruz. Vurulan uçağımız konusunda karizmadan taviz vermemek için özür bile dilemedi. Tam tersi geçen dönemde gerilimi daha da artırdığını söylemek mümkün. Dolayısıyla Türkiye’de başbakanın değişmesiyle ikili ilişkilerimizde bir değişim beklenemez."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.