Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Vladimir Putin acun ılıcalı

Bu haber kez okundu.

Starbucks Türk bayrağını kaldırma kararı aldı

Bu yıl 24 Nisan'da sözde soykırımın 100'üncü yıldönümünü anmaya hazırlanan ve ABD Hükümeti'ne baskıda bulunan Ermeni Diyasporası, bu kez Starbucks'a taktı. Bulunduğu ülkelerdeki yerel temaları işleyen posterleri kafelerine asan dünyanın en büyük kahve zincirlerinden Starbucks'ın Türkiye bayrağı Ermeni Diyasporası'nı harekete geçirdi. Olay, ABD'de en fazla Ermeni nüfusa sahip eyaletlerinden Kaliforniya'nın Los Angeles kentinde yaşandı. Satış yaptığı ülkelerin tanıtımlarına destekte bulunan ABD'li kahve zinciri Starbucks, Türkiye'yi ise Los Angeles'taki mağazalarında kullandı. Los Angeles'taki Woodland Hils bölgesi başta olmak üzere birçok mağazadaki posterlerde Anadolu'ya özgü geleneksel kıyafetler giymiş elinde Starbucks bardağı bulunan kadınların yanında Türk bayraklı balonların yer alması Ermeni Diyasporası'nı kızdırdı. Kadınların üstündeki geleneksel kıyafetlerin kendilereni ait olduğunu iddia eden Ermeniler, harekete geçti.
 
STARBUCKS GERİ ADIM ATTI
ABD'deki Ulusal Ermeni Komitesi (Armenian National Comittee of America-ANCA), sosyal medya üzerinden yürütülen bir kampanya başlattı. Facebook ve Twitter üzerinden kampanyada 3.7 milyonluk nüfusa sahip Lns Angeles'ta 446 bin Ermeni'nin yaşadığı, hatırlatılarak, Starbucks'ın bilerek bu kampanyayı başlattığı kaydedildi. Starbucks, başlatılan kampanyada geri adım attığını ve Türkiye bayraklı posterlerin kaldırıldığını açıkladı.
 
ÖZÜR DİLEDİLER
Starbucks yetkilileri turizme dayalı kampanyada sadece Türkiye değil, dünya üzerindeki tüm ülkelerin işlendiğini vurgulasa da geri adım attı. İngiltere basınında da yer alan haberlerde şirket yetkilileri, bulunduğu ülkelerin geleneksel özelliklerini tanıtmak için böyle bir kampanya hazırladıklarını kaydederek, "Ermeni müşterilerimize verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz" dedi ve Starbucks, Türkiye'ye yönelik tanıtımı kaldırma kararı aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.