Öne Çıkanlar londra maç saat kaçta Bursa Kebap Evi londra Wolverhampton Nottingham İngilizlerin Atatürk saygısı Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu koronavirüs hava durumu 24 haziran seçimleri

Bu haber kez okundu.

Suudi Arabistan'da kadınlar ilk kez sandık başında

Suudi arabistan Genel Seçim Kurulundan alınan bilgiye göre, ülkede 4  yılda bir yapılan Belediye Meclis Seçimleri için 17 seçim bölgesinde bugün 130  bin 637 kadın, toplam 1 milyon 487 bin 477 seçmen sandık başına gidecek. Tüm  seçim bölgelerinde erkekler ve kadınlar kendilerine ayrılmış bölümlerde oylarını  kullanabilecekleri belirtildi. Belediye Meclis Seçimlerinin 3. dönem seçimlerinde 979'u kadın, toplam  6 bin 917 kişinin seçilmek için aday olduğu belirtildi. Oy verme işlemi yerel  saat ile 17:00'ye kadar devam edecek. Suudi Arabistan yasalarına göre daha önce kadınların seçme ve seçilme  hakkı bulunmuyordu. Hayatını kaybeden Kral Abdullah Bin Abdulaziz'ın 25 Eylül  2011 yılında yaptığı değişiklik ile kadınların 2015 seçimlerine katılmasının önü  açılmış, seçme ve seçilme hakkını elde etmişti. Genel Seçim Kurulu, daha önce yaptığı açıklamada, yasalara göre  kadınların fotoğraflarının yayımlanmasının uygun olmadığını, seçim çalışmalarında  aday olan erkekler ile kadınların eşit şartlarda seçim çalışması yürütebilmesi  için erkeklerin de fotoğraf kullanmasını yasaklamıştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.