Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Penny Mordaunt Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu

Bu haber kez okundu.

Türkiye, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'yle AB düzeyinde havacılık anlaşması

Türkiye ve AB arasında 8 Haziran tarihinde Brüksel’de gerçekleşen terörle mücadele zirvesi sonrasında AB Dış Eylemler Dairesi tarafından yapılan açıklamada, terörizmin AB ülkeleri ve vatandaşlara doğrudan bir tehdit oluşturduğu, barış ve güvenliğe yönelik tehditlerin ele alınması için stratejik ortak olarak Türkiye ile birlikte çalışmanın önemi ifade edildi.

 

Göç ve sığınmacı krizi kapsamında işbirliğini ele alan 18 Mart tarihli AB – Türkiye Bildirisi’nin uygulamasının görüşüldüğü AB İçişleri Konseyi'nde Bakanlar, Yunanistan’a yasadışı yollarla ulaşan ve sığınma başvurusu kabul edilmeyen kişilerin Türkiye’ye iade işlemlerinin hızlandırılması gerektiğini vurguladı ve Yunanistan’da bu yönde acil somut adımlar atılması gerektiği kaydedildi. AB Komisyonu'nun AB Konseyi’ne sunduğu Gürcistan, Ukrayna, Kosova ve Türk vatandaşlarına yönelik vizelerin kaldırılması önerilerinin önümüzdeki haftalar içerisinde değerlendirileceği kaydedildi.

 

Avrupa Birliği ve Güney Afrika Kalkınma Birliği üyesi Botswana, Lesotho, Mozambik, Namibya, Güney Afrika, Swaziland ve Güney Afrika arasında “kalkınma” odaklı bir serbest ticaret anlaşması imzalandı.

 

AB ve Tacikistan arasında gerçekleşen sekizinci İnsan Hakları Diyalog toplantısında muhalefette yer alan siyasetçilerin, ailelerinin ve bu kişileri temsil eden avukatların yargılanarak hapsedilmesi de dâhil olmak üzere son yıllarda gözlenen gelişmelerin endişe verici olduğu Tacikistan resmi makamlarına iletildi.

 

AB’nin istatistik kurumu Eurostat 2014 yılında AB vatandaşlığına geçen kişi sayısının 890 bine ulaştığını ve bu kişilerin %89’unun AB dışındaki ülkelerden olduğunu açıkladı.

 

AB Komisyonu, göçmen sorununun kaynağını ele almayı hedefleyen yeni teklifini AP üyelerine sundu. Öneri göç veren ülkelerdeki istihdam olanaklarının artırılması için yatırımların canlandırılması, AB ülkelerine yerleşmiş olan göçmenlere çalışma hakkı tanınması, daha etkili bir entegrasyon süreci ve kalifiye göçmenlere AB içerisinde yaşama ve çalışma hakkı sağlayacak “mavi kart” çıkarılmasına ilişkin seçenekler içeriyor.

 

AB Komisyonu Paris İklim Değişikliğinin Önlenmesi Anlaşması’nın Avrupa Birliği tarafından hızlı bir şekilde onaylanması için hazırladığı bir yasa tasarısını Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi'ne sundu.

 

AB Komisyonu, insan kaynağına yatırımın sayesinde bireylerin istihdam edilebilirliğinin artması hedefiyle “Avrupa İçin Yetenekler” gündemi oluşturdu.

 

AB ülkeleri Ulaştırma Bakanları, AB Komisyonu’na Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN), Türkiye, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle AB düzeyinde havacılık anlaşması müzakerelerini başlatma yetkisi verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.