Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Penny Mordaunt Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu

Bu haber kez okundu.

Uluslararası Af Örgütü'nden nefret suçu eleştirisi

Başkent Sofya’da basına tanıtılan “Gözden kaçan gerçekler: Bulgaristan’daki nefret suçları etkin bir şekilde soruşturulmuyor” başlıklı raporda, ülkedeki adalet organlarının bu tavrı nedeniyle korku, şiddet ve ayrımcılık yayan eylemlerin körüklendiği belirtildi.
Nefret suçlarının mağdurlar üzerindeki etkisini belgeleyen raporda, yetkililerin sığınmacılar, göçmenler, Müslümanlar ve LGBTİ'lere karşı önyargılarla mücadeledeki başarısızlığının, ülkedeki şiddet ve ayrımcılığı alevlendirdiği vurgulandı.
Uluslararası Af Örgütü Ayrımcılık Araştırmacısı Marco Perolini, ülkede azınlık gruplarından yüzlerce kişinin nefret suçlarına maruz kaldığını ve pek çoğunun kendilerini koruması hususunda yetkililere güvenmediğine dikkat çekti. Perolini, "Bulgar yetkililer derhal güçlü bir duruş sergilemeli ve insan haklarını herkes için güvence altına aldıklarını, ulusal ve uluslararası hukuka bağlı kaldıklarını göstermeli" dedi.
Örgütün raporunda, Bulgaristan’da ırkçılık ve yabancı düşmanlığı ile bağlantılı nefret suçlarını kovuşturmak için yasalar mevcut olmasına rağmen yetkililerin bu suçları tanımlamada ve etkin soruşturmada başarısız oldukları belirtildi. Raporda, Sofya Savcılığı’nın Uluslararası Af Örgütü'nü etnik azınlıklara karşı işlenen suçların yasal süreçleriyle ilgili bilgilendirdiği ifade edildi.
Raporda, elde edilen verilerin kapsamlı olmadığı ve bu hak ihlallerini tam ölçüde yansıtmadığının altı çizildi. Belgede, ırkçılık temelli bazı suçların ağırlaştırıcı etken teşkil ettiği ve ek ceza gerektirdiği vurgulanırken, Bulgar yetkililerinin bu suçlara genellikle "holiganlık saikiyle işlenmiş suçlar" muamelesi yaptığı ifadesi yer aldı.
AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.