Öne Çıkanlar Djokovic Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir ingiltere Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice En İyi Britanya Yapımı Film Master visesi Vogue dergisi

Bu haber kez okundu.

Ürdün'de hükümete karşı en büyük eylem düzenlendi

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre; Polis, Cumartesi günü geç saatlerde göstericilerle çatıştı, başbakanlık ofisine yürümek isteyen göstericileri uzak tutmak için gözyaşartıcı gaz kullandı.Göstericiler ‘‘halk hükümeti devirmek istiyor'' şeklinde slogan attı.
Cumartesi günü erken saatlerde Kral Abdullah, başbakan, kabinedeki bakanlar ve güvenlik yetkilileriyle bir araya gelmişti.Devlet haber ajansı Petra, kralın mali reformların yükünü Ürdün halkının tek başına taşımaması gerektiğini söylediğini aktardı.
Abdullah ülkede son sözü söyleyen karar konumda olmasına rağmen halk, onun atadığı hükümete karşı öfkeli. Ürdün'e bir süredir dış borcunu azaltması için ekonomik reformlar yapması konusunda uluslararası baskı yapılıyordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.