Öne Çıkanlar maç saat kaçta Demir Leydi Ambargoed Nazım Çavuşoğlu Yeşim Güzelpınar Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali

Bu haber kez okundu.

Londra-Ercan arası uçuşta yolcular İstanbul’da uçaktan inmeyecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’dan açıklama geldi.


Bakan Özersay sosyal medyada facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak bugün Pegasus yetkilileriyle görüştüğünü ve birkaç gün içerisinde bu konuda olumlu bir gelişme yaşanacağını belirtti.
KKTC Bakanı Kudret Özersay, “Artık en azından, Londra’dan Ercan’a olan uçuşlarda uçaktan indirme ve güvenlik kontrolünden geçirme işleminin yapılmayacağını buradan duyurmak istiyorum. Ve bu bağlamda da Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile Pegasus yetkililerine özellikle teşekkür ediyorum.”dedi.
Bakan Özersay, İngiliz havacılık yetkililerinin Ercan’dan Londra’ya olan Pegasus uçuşlarında başlattıkları ikinci bir güvenlik kontrolü için İstanbul’da yolcuları uçaktan indirme uygulamasının ciddi bir sıkıntı olduğunu belirtti.
KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Pegasus’un Londra’dan Ercan’a olan uçuşlarında da aynı uygulamanın yapıldığını ve yolcuların bu konuda mağduriyet yaşadıklarını belirterek, bundan sonra Londra Ercan uçuşlarındaki bu uygulamanın yapılmayacağını ifade etti.
Özersay, “Şimdi sıra Ercan’dan Londra’ya olan uçuşlarda İngiliz hükümeti tarafından talep edilen bu anlamsız uygulamayı kaldırmak için atacağımız adımlara geldi. Onun için de Londra’ya yaptığım son ziyarette oradaki vatandaşlarımıza verdiğimiz sözün gereği olarak elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.