Öne Çıkanlar londra türkiye ingiltere londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği

Bu haber kez okundu.

Çin ekonomistlerin kafasını karıştırdı

Oysa uzmanlar düşük büyüme, hatta hem ihracat hem de ithalatta düşüş olacağını tahmin ediyorlardı.

Gerçekle beklentiler arasındaki uçurum, verilerin nasıl yorumlanması gerektiği konusunda tartışma başlattı.

Bir tarafta güçlü ticaret rakamlarının Çin’de talebin artmasına ve küresel ekonomiyle ilgili çok olumlu bir resim çizdiğini, her ikisinin de beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini bulunuyor. 

Morgan Stanley ekonomistlerinden Helen Qiao, “Bunlar çok önemli veriler. Bu kadar yüksek bir taban üzerine güçlü büyüme başarmak şaşırtıcı” dedi.

Asyalı yatırımcılar da böyle düşündü. Rakamlardan cesaret alarak bölgedeki hissseleri yukarı doğru ittiler ve Avustralya doları gibi Çin’in büyümesiyle bağlantılı para birimlerini satın aldılar.

Karşı tarafta ise rakamlarla ilgili kuşkuları bulunan uzmanlar bulunuyor. 

RBS ekonomistlerinden Louis Kujis, “Belki de bu yılın başlarında yapılan aşırı faturlama sayısının hızla artmış olabileceğini düşünmeden edemiyoruz” dedi. Ticarette aşırı faturlama Çin şirketleri tarafından sermaye kontrolünden kaçınmak ve ülkeye ekstra nakit sokabilmek içinsürekli olarak kullanılan bir yöntem.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.