Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Penny Mordaunt Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu

Bu haber kez okundu.

Dolar yükselirken borsa düşüşe geçti

IŞİD güçlerinin Kobani'ye saldırılarını protestolarla yaşanan gerginlikler piyasaları de etkiliyor. Gerginliklerin tırmanması ile dolar ve borsa güne düşüşlerle başladı.

ABD'de ekonomisinde toparlanmanın hızlı olduğunu gösteren tarımdışı istihdam verisinin etkisiyle 2.30 lirayı aşan dolar, daha sonra 2.26 lira düzeyine kadar geriledikten sonra güne 2.28 liranın üzerinde başladı.

ABD para birimi, 2.2850 - 2.2870 lira bandında hareket ederken, euro da 2.8870 lira ile 2.89 lira düzeyine yaklaştı. Böylece, yarı yarıya dolar ve eurodan oluşan döviz sepetinin değeri de 2.58 liranın üzerine çıktı.

Protesto gerginliklerinin etkisiyle Borsa İstanbul Endeksi de güne yüzde 1.37 düşüşle 73 bin 363 puan düzeyinden başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.