Öne Çıkanlar Londra IOD Yöneticiler Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi uygur londra İngiltere Uygur

Bu haber kez okundu.

Dünya ikincisi seçilen bal Türkiye'den

Bal üreticisi Celal Çay, 29 Eylül - 4 Ekim arasında Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleştirilen kongrede dünya arıcılığında son iki yıldaki bilimsel araştırma ve teknolojik gelişmelerin değerlendirildiğini söyledi. Dünya Arıcılar Birliği Federasyonu, Kiev'deki Apimondia Kongresinde, Mersin'in Erdemli ilçesinde üretilen balı dünya ikincisi seçti.

GÜMÜŞ MADALYA ÖDÜLÜ

Kongrenin ardından dünyanın en iyi balını belirlemek için yarışma yapıldığını ifade eden Çay, "Her bal, ambalajı, tadı ve kalitesi bakımından dünyaca ünlü gurmeler tarafından değerlendirildi. Yapılan puanlamada Eğriçayır balı, dünyanın en iyi ikinci balı seçilerek gümüş madalya ile ödüllendirildi" dedi.

HEDEFİMİZ: ALTIN MADALYA

Çay, ürettikleri balın, 2009'da Fransa'da bronz, 2011'de Slovenya ve İtalya'da da gümüş madalya kazandığını belirterek, "Toroslar'da üretilen organik balımızın yurt dışından aldığı madalya sayısı arttı. 2015'de Güney Kore'de toplanacak Dünya Arıcılar Birliği Kongresi'ndeki yarışmada altın madalya kazanmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Kiev'deki kongrede gerçekleştirilen oylamada İtalya, İsveç ve Bulgaristan ile yarışan Türkiye, ilk turda 135 delegenin oyunu alarak Apimondia 2017'nin ev sahibi olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.