Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Penny Mordaunt Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu

Bu haber kez okundu.

Ekoavrasya ve tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği işbirlği ile Türk Dünyası buluştu

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Tüm Karadeniz Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜKSİAD), Avrasyalı işadamlarını Kocaeli Valiliği, GebzeBelediyesi, Gebze Ticaret Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kocaeli Sanayi Odası, Çayırova Belediyesi ve Uluslararası Karadeniz Hazar İşbirliği Vakfı’nın desteğiyle 12-15 Aralık 2013 tarihleri arasında Türkiye’nin sanayi üssü Gebze’de buluşturuldu.

Son yıllarda Avrasya bölgesi ülkeleri ile Türkiye arasında artarak gelişen sosyal, kültürel ve siyasi ilişkiler, ekonomi ve ticaret alanlarına da yansıyor. Bölgeden birçok işadamı ve firma düzeyinde temsilci ülkemizde yatırım yapıyor; önemli ticari anlaşmalar imzalanıyor.

Avrasya Bölgesi ile Türkiye arasında ekonomik, ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin artırılması için çeşitli faaliyetlerde bulunan Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Tüm Karadeniz Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜKSİAD), Avrasyalı işadamlarını Kocaeli Valiliği, Gebze Belediyesi, Gebze Ticaret Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kocaeli Sanayi Odası, Çayırova Belediyesi ve Uluslararası Karadeniz Hazar İşbirliği Vakfı’nın desteğiyle 12-15 Aralık 2013 tarihleri arasında Türkiye’nin sanayi üssü Gebze’de bir araya getirildi.

Avrasya İşadamları Forumu kapsamında 30 ülkeden 300 işadamı Gebze’ye geldi. Foruma Azerbaycan, Afganistan, Arnavutluk, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya Federasyonu (Başkurdistan, Dağıstan, Tataristan), Ukrayna, Yunanistan, Güney Afrika, Nijerya, Karadağ, Lübnan ve Türkiye’den 300 işadamı katıldı.

Gebze’ye gelen işadamları ilk gün Gebze Belediyesi Kent Meydanı Kongre Salonu’nda yapılacak açılış töreninine katıldı. Aynı gün öğleden sonra ticari ve ekonomik faaliyetler, yatırım imkanları, bölgede yatırım teşvikleri ve sektör sunumları ile ikili görüşmelerde bulunuldu. İşadamları özellikle ithalat, ihracat, dış ticaret, gıda, oto-yedek parça, plastik ürünler, mobilya, arıtma, boya, vernik ve yan ürünler ile madencilik ve turizm alanlarında görüşmeler gerçekleştirip, firma ve fabrika ziyaretleri yaptı.

12 Aralık 2013 Perşembe günü saat 10.30’da gerçekleşen  açılış törenine, Özerk Gagavuzya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, K.K.T.C. Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Makedonya Devlet Başkanı Hadi Nezir, Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Rapil Joşıbayev, İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Ahmad Dost Hoseini, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve Azerbaycan Ekonomistler Birliği Başkanı Ziyad Semezade, Romanya Parlamentosu Senatörü Marian Vasiliev, İstanbul Milletvekili ve Uluslararası Karadeniz Hazar İşbirliği Vakfı Genel Başkanı Dr. İsmail Safi ve Kazakistan Ankara Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev katılarak toplantıya renk kattılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.