Öne Çıkanlar ingiltere Londra IOD Yöneticiler cemal kaşıkçı kktc 24 haziran seçimleri türkiye Dünyaca Ünlü Ambargoed ALEVİ FESTİVALİ LONDRA Sherfield Town FC

Bu haber kez okundu.

FAO ve OECD'nin Dünya Gıda fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken raporu

“Gıda fiyatları bütün dünyada yüzde 10-40 arasında artacak.” Bu uyarı; Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Ekonomik İşbirliği Kalkınma Örgütü’nden   (OECD) geldi. FAO ve OECD, "Zirai Görünüm 2013 - 2022" başlıklı bir rapor yayınladı. Bu rapora göre; gıda fiyatları bütün dünyada yüzde 10-40 arasında artacak; ancak raporda bir de dikkat çekilen bir nokta var: Gıda üretimindeki yavaşlama endişe verici boyutta…

 Rapordaki “Gıda fiyatları bütün dünyada yüzde 10-40 arasında artacak.” Uyarısını yazılı soru önergesine taşıyan Türkkan, 

"Zirai Görünüm 2013 – 2022” raporundaki endişe verici gıda üretimindeki yavaşlamaya da dikkat çekti. 

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI MEHDİ EKER’E SORULAR

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bu ciddi ve gelecek için endişe verici konu ile ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. 

HÜKÜMET BU UYARIYI DİKKATE ALACAK MI?

Yazılı soru önergesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e bazı noktalarda dikkat çeken Türkkan, sorduğu sorularda da daha çok Bakan’a; Hükümet’in endişe verici bu durum karşısında hazırlık yapıp yapmadığına yönelik sorular yöneltti.  

GIDADA OLUŞACAK AÇIĞI NASIL KAPATACAKSINIZ? 

ÇİFTÇİLER TEŞVİK EDİLECEK Mİ?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gıdada oluşacak açığın kapatılması, çiftlik üretiminin artırılması için çiftçilerin teşvik edilmesi, teknolojik olanaklara kavuşturulması konusunda  çalışmalarınız olacak mı diyen Türkkan, varsa bu çalışmaların neler olduğunu da sordu.

ÜRÜNLERİN PAZARA SORUNSUZ ULAŞMASI SAĞLANABİLECEK Mİ?

Çiftçilerin ve üreticilerin geçim kaynağı ürünler de Türkkan’ın önergesine konu oldu. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bakan Eker’den bu doğrultuda; ürünlerinpazara sorunsuz ulaşmasının sağlanması hususlarında çalışmalar yapılıp yapılmayacağı sorusunun yanıtını da istedi. 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim. 14.06.2013   

Lütfü TÜRKKAN

Kocaeli Milletvekili    

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Ekonomik İşbirliği Kalkınma Örgütü'nün (OECD), "Zirai Görünüm 2013 - 2022" raporuna göre, gıda fiyatlarının bütün dünyada yüzde 10-40 arasında artacağı uyarısı yapıldı. Raporda ayrıca; gıda üretimindeki yavaşlamanın endişe verici olduğuna da dikkat çekildi.

Bu nedenle;

1- Gıdada oluşacak açığın kapatılması, çiftlik üretiminin artırılması için çiftçilerin teşvik edilmesi, teknolojik olanaklara kavuşturulması ve ürünlerin pazara sorunsuz ulaşmasının sağlanması hususlarında çalışmalarınız olacak mıdır? Olacaksa bu çalışmalarınız nelerdir?

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.