Öne Çıkanlar londra avrupa SunExpress Avrupa Cumhuriyet Bayramı balosu Virgin Sport ingiltere Ece Dağıstan A. Dilek Aydın İngiltere Ruanda Canan Aktaş

Bu haber kez okundu.

İşyerlerinde güvenlik, sağlık koşullarının sağlanması ve uygulanması

İşyerin koşullarıyla ilgili olarak güvenlik, sağlık koşullarının tam sağlanması ve uygulanmasının tamamen işverenin sorumluluğunda olduğuna dikkat çeken Osoy, “İşveren düzenli olarak yangın tatbikatı yapmakla da sorumludur” diye konuştu. Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumlardan gelen işçilerin çalıştıkları işyerlerde ağır yükler kaldırmak zorunda kaldıklarını ve bundan dolayı da bel ağırısı yaşadaklarına işaret eden Hüseyin Osoy, “Böyle bir durumla karşı karşıya kalan işçi, bunun son derece normal olduğuna inanıyor, halbu ki durum hiçte öyle değildir. İşveren bu durumda da suçludur ve işçi dava açma hakkına sahiptir” dedi.  Osoy, “İşveren, öncelikle iş verdiği elemana, yapması gereken iş kollarında kursa tabi tutması ve bir nevi eğitim sürecinden geçirmesi gerekiyor. Örneğin işçi yük taşıması gerekiyorsa, işveren en ince ayrıntılarına kadar bu konuyla ilgili bilgilendirme yapacak ve ağır işler için de makine tahsis etmesi gerekiyor. Aksi halde tüm bunlar yapılmıyor ve bunlardan dolayı bir incinme söz konusu ise hakkınızı aramak zorundasınız” diye konuştu. 

İşyerinde sağlık ve güvenlik regülasyonunu oluşturmanın da yine işverenin sorumluluğunda olan bir konu kaydeden Osoy,   “Eğer işyerinde yaralandıysanız; İşveren kaza kitabında kayıt olduğunuzdan emin olmalısınız. Kazayı işyeri sahibini  bildirip, kaza kitap defterine işlenmesini sağlamalısınız” dedi.  Belki görgü tanıkları da olabilir ve siz olay yerini fotoğraflamak isteyebilirsiniz. Daha sonra bir randevu alarak GP'nizi görebilir veya hastaneye giderek yaralanmanızın nasıl olduğunu tam olarak anlatabilirsiniz. Eğer bir birliğe üyeyseniz, orayı arayabilirsiniz birlik avukatı size destek ve tavsiyelerini ücretsiz sunacaktır. Yine işvereninizden iyileşmeniz konusunda size destek vermesini isteyebilirsiniz. Birçok işletme kendi bireysel mesleki programları yoluyla bakım ve  tıbbi tedavi sunabiliyor” dedi. İşyerinde yaşanan kazanın kayıt altına alınması ve menejere bildirilerek kazanın ropar edilmesinin ödemine değinen Osoy, “ Diğer yapabileceğiniz şey, lokal kişisel yaralanma avukatıyla kontakt kurabilecek olmanız. Bu kişi size ücretsiz görüşme ve yasal işleyişle ilgili önerilerde ve tavsiyelerde bulunabilir. İş Sağlığı ve Güvenliği Yöneticisine kazayı bildirin. Bütün işverenler, çok katı şekilde İş Sağlığı ve Güvenliği regülasyonuna uymak ve işyerinde uygulamak mecburiyetinde”

Hüseyin Osoy, “İşvereniniz, bir yaralanma ile ilgili talebiniz olduğunda,  dikkate alıp bununla firma olarak ilgileneceğini garanti etmelidir. Hepimiz işyerinde çalışırken ve diğerleriyle ilişkilerimizde duyarlı olmalıyız. Herkes ise gidip eve dönerken  hiçbir şekilde zarar görmeme hakkına sahip” dedi.Osoy, harhangi bir işyerinde kayıt dışı çalışan bir elamanın iş kazası geçirmesi durumunda da, işverene karşı dava açabilecğini söyledi. Hüseyin Osoy, bir çok kişinin işyerinde kaza geçirdikten sonra işini kaybedeceği edişesiyle işveren hakkında dava açmadığına işaret ederek, “İşçilerin tüm hakları yasal güvence altına alınmıştır. İşveren işinize son verse bile yüklü miktarda tazminat alma hakkınız var” dedi. 

Öte yandan Hüseyin Osoy, en son İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi'nin 2011-2012 rakamlarıyla ilgili de şu bilgiyi verdi: “172 işçi iş başında hayatını kaybettti. İşverenler tarafından 111,000 yaralanma bildirildi. 27 milyon işgünü çalışma nedeniyle hastalık ve işyeri yaralanması sonucu kaybedildi. İşle ilgili hastalıklardan etkilenen 1,1 milyon insan bulunuyor”Osoy, bu tür konularla karşı karşıya kalan kişilerin Advantage Avukatlık Bürosu’na başvurarak gerekli yasal yardımı alabileceğini söyledi.  0208 8071 676

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.