Öne Çıkanlar hükümet iran özel jet maç bigileri istifa Ata Vizyon Sağlık Kaplıca Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri türkiye mesajı maç kaç kaç bitti abd türkiye

Bu haber kez okundu.

Kuzey Kıbrıs Londra festivaline bakanlarla görkemli açılış

Avrupa Ajansı (AVA) Londra/Halil Erdoğan-Haydi festivale. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Londra’da gerçekleştireceği ilk ve tek festival özelliği taşıyan  organizasyonla, ülkenin turizm sektörünün istikrarlı ve hızlı bir şekilde gelişmesi ve Kuzey Kıbrıs’ı bir turizm destinasyonu olarak yurt dışında tanıtmak yanında Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türklerin ülkelerine yatırım yapmaları konusunda olanak sağlamak hedefleniyor. Festival of North Cyprus hakkında konuşan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, festivalde sadece turizm değil ülkenin genelini kapsayan bir tanıtım yapılacağını açıkladı. Ataoğlu festivalde, sanayi sektörü, ticaret sektörü, otelciler, işadamları, eğitim ve inşaat sektöründeki yetkililerin de geniş bir katılım ile yer almasından dolayı memn olduğunu belirtti.

 

 

Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, araştırmaları sonucunda son zamanlarda yurt dışında yaşayan yeni nesil Kıbrıslı Türkler’in ülkelerine eskisi kadar gelmediğini tespit ettiklerini söyledi. Ataoğlu, “Ülkemizi ve Kıbrıs Türk kültürünü tanıtmak amacıyla İngiltere’ye bir çıkarma yapacağız. Ancak hedefimiz sadece bu değildir. Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türkler arasında Kıbrıs’ta yaşamayı tercih etmeyen ülkeye fazla gelmeyen üçüncü bir jenerasyon vardır. Biz inşaat sektörümüz ve bankalarımızla da orada olacağız ve sağlanacak kolaylıklarla onları Kıbrıs’ta ev sahibi yapacağız” dedi. 

 

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Turizm Bakanlığı’nın katkıları, North Cyprus UK Ltd organizasyonuyla 5 ve 6 Mayıs 2017 tarihlerinde Londra’da Islington The Business Design Center’da, Festival of North Cyprus festivalin açılış kurdelasını, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun birlikte kesti. 

 

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun Londra'da Avrupa Gazetesini okudu inceledi, tebrik etti. 

 

Ataoğlu: “Rumların protestosuyla karşı karşıya kaldık”

Ataoğlu, Londra’da bugün açılışı yapılan festival için uzun süre önce hazırlıklara başladıklarını, Rumların şikayetleriyle karşı karşıya kalındığına dikkat çekti. Ataoğlu, “Turizm ve Çevre Bakanlığı olarak düzenlediğimiz bu festivali Rumlar hazmetmediler. Biz önceden festivalin yapılacağı alanı ayırtmış, firma sahibiyle anlaşmamızı yapmıştık. O nedenle bu konudaki girişimleri sonuçsuz kaldı” dedi.  Ataoğlu, Rumların bu protestosunun ardından festivale katılmak isteyen firmaların da çoğaldığına işaret ederek, Kuzey Kıbrıs ve Londra’daki firmalarla birlikte  kalablık bir katılım oldu' dedi.

 

 

Ataoğlu, Londra’da yaşayan herkesi ziyaret etmeye ve firmaların oradaki halka sunacağı fırsatlardan yararlanmaya davet etti. Festivalde, Kıbrıslı fotoğraf sanatçıları Hasan Bağlar, Gökhan İlke Saymaz ve Zorlu Cezaroğlu'nun fotoğrafları da sergilenip satışa sunuldu. Satışlardan elde edilen gelir ise Londra Türk Dili ve Okulları'na bağışlanacak. 

 

Tüm Ayrıntılar Avrupa Gazetesi'nde geniş yayınlanacak

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.