Öne Çıkanlar İngilterede sigara kktc sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt Türkmenköy londra Türkmenköy FC KKTCde Türkmenköy Uzayın şairi

Bu haber kez okundu.

Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu KKTC YDÜ Hastanesi'nide Bünyesine Kattı

Yakın Doğu Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Türk vatandaşları ile bakmakla yükümlü olduğu kişilerin genel sağlık sigortası kapsamında tedavi olabilmelerini sağlayacak yasanın 2 Ağustos 2013 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi (TC Resmi Gazete Sayısı: 28726, Kanun No: 6495, Kabul Tarihi: 12/7/2013).

KKTC’deki Türk vatandaşlarının Türkiye Genel Sağlık Sigortası Kapsamında Tedavi Olabilmelerinin Önü Açıldı...

 

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan Avrupa Gazetesi'ne yaptığı açıklamada , Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) genişletilerek, Türk vatandaşları ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerin Türkiye genel sağlık sigortası kapsamında KKTC’de Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nden hizmet alabilmelerinin önünün açıldığını belirtti. Savaşan, TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile UBP Genel Başkanı, KKTC Eski Başbakanı İrsen Küçük’ün vardıkları mutabakat çerçevesinde söz konusu yasal düzenlemenin TBMM’de yapılarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandığını ve 2 Ağustos 2013 tarihinde de TürkiyeResmî Gazete’sinde yayımlandığını söyledi.

 

YDÜ Heyeti Ankara’ya Gidiyor...

 

Savaşan, Türkiye’de geçen yasanın KKTC’de uygulamaya başlayabilmesi için Bayramdan hemen sonra Yakın Doğu Üniversitesi  Heyeti’nin Ankara’ya giderek protokol imzalayacağını açıkladı.

 

KKTC’de Üniversitelerin Gelişmesi İçin Tarihi Bir Adım...

 

Savaşan “KKTC ekonomisi için fevkalade önemli bir yere sahip üniversitelerimizde öğrenim gören ve sayıları elli binlere ulaşan başta öğrenciler olmak üzere, çalışanlar ile birlikte diğer TC vatandaşlarının, Türkiye’de olduğu gibi KKTC’de de Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nden (Near East University Hospital) aynı şartlarda yararlanabilmeleri sağlık alanında büyük bir reformdur” diye konuştu. Savaşan, atılan bu tarihi adımla Kuzey Kıbrıs’daki bütün üniversitelerin daha fazla öğrenci tarafından tercih edileceğinin de altını çizerek, bu adımın turizmin gelişmesinde de önemli rol oynayacağını belirtti.

 

KKTC Vatandaşları da Sosyal Sigortalarıyla Hastane ve Hekim Seçebilmeli...

 

Ahmet Savaşan, yetmiş milyon nüfusa sahip anakıtanın sağlıkta dünyaya örnek olacak bir şekilde reform yaparak vatandaşlarına hekim ve hastane seçme şansını yarattığını anlatarak, Türkiye’de yaşayan bütün insanların kaliteli, kesintisiz sağlık hizmeti alabildiğini belirtti. Savaşan Kuzey Kıbrıs gibi çok daha küçük bir ülkede KKTC vatandaşlarına da sosyal güvenceleriyle hastane ve hekim seçme hakkının verilmesi için gereken düzenlemelerin en kısa zamanda hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaparak, Yakın Doğu Üniversites (Near East University Nicosia) Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’in de YDÜ Hastanesi’ne, ülke insanını sağlıkta dışa bağımlılıktan kurtarmak ve yüksek standartta sağlık hizmetiyle buluşturmak ana hedefiyle hayat verdiğini vurguladığını ve bunun lüks değil önemli bir gereklilik olduğunu da söyledi..

 

Hüseyin TURAN 

AVA- Lefkoşa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.