Öne Çıkanlar Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Geri dönüşüm Türk toplumu için COVID-19 aşı Gelir eşitsizliği koronavirüs Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Aktuel Event filiz

Bu haber kez okundu.

2014 Uluslararası IMPAC DUBLIN Edebiyat Ödülü'nün sahibi Juan Gabriel Vásquez

Juan Gabriel Vásquez, yayın hakları Kalem Ajans tarafından temsil edilen ve Everest Yayınları'ndan Süleyman Doğru'nun çevirisi ve Başak Güntekin'in editörlüğünde okuyucularla buluşan "Düşen Şeylerin Gürültüsü" adlı romanıyla 2014 Uluslararası IMPAC DUBLIN Edebiyat Ödülü'ne layık bulundu. 

 

2009 ve 2013 yılında ITEF'in düzenlediği fellowship programının konuğu olan Maya Jaggi'nin de aralarında bulunduğu jüri tarafından ödüle layık görülen Vasquez'in diğer kitapları Qwery ödülü (Barselona) ile Funcion Libros&Letras ödülü'ne (Bogota) layık görülen "Costauana'nın Gizli Tarihi" ve II. Dünya Savaşı'nın Kolombiya'ya etkilerini bir ailenin geçmişle hesaplaşması üzerinden anlattığı "Gammazcılar" da Everest Yayınları tarafından yayımlandı. 

Kolombiya'nın son 25 yılda çıkardığı en önemli yazarlardan biri olarak kabul edilen ve  2012 yılında "Şehir ve Korku" teması altında İTEF'in konuk yazarlarından olan Vásquez doğup büyüdüğü ülkenin çatışmalı ortamından yola çıkarak eserler vermektedir.

Yazar Louis de Bernieres ile birlikte Burhan Sönmez'in moderatörlüğünde "Çatışma anlatıları: savaşı nasıl yazmalı ?" adlı etkinlikte şiddeti, savaşın acılarını ve çatışmaları kaleme almanın inceliklerinden ve kendi anlatı stratejilerini dinleyicilerle paylaşan Vásquez etkileyici romanı "Düşen Şeylerin Gürültüsü'nde de bireysel ve toplumsal hafızamızın peşinden gidiyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.