Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi

Bu haber kez okundu.

Britanya'nın dört bir yanında yaşayan Türklerin festivali

İngiltere'nin başkentinde Temmuz ayı yaklaşırken Turkish Forum UK, 7. Türk Festivali için çalışıyor. 27-28 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılacak festival, Southbank’da Thames nehrinin kenarındaki alanda gerçekleştirilecek. Türk Festival’i ilk defa Oxo Tower’in hemen yanındaki bu alanda 2004 yılında gerçekleştirilmişti.

Festival Olimpiyatlar nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılmamış, 2011 yılında ise Tower Bridge tarafında yapılan festival yaklaşık 250 bin kişi tarafından ziyaret edilmiş, festival alanının nehir tarafına konulan ‘‘Turkey Welcomes You’’ afişini ise 2 milyon kişinin gördüğü tespit edilmişti.

Türk Fest, Londra’nın en merkezi yerlerinden birinde yapılan ilk ve tek Türk festivali olma özelliğine sahip. Londra halkı ve turistlerin yanısıra, Britanya’nın dört bir yanında yaşayan Türkler festivale büyük ilgi gösteriyor. Festival’in ziyaretçilerinin büyük çoğunluğunun yabancılardan oluşması, Türkiye’nin tanıtımına önemli bir katkı sunuyor.

Turkish Forum UK Başkanı Zeren Safa, festivale bütün toplumu davet ederek “Türk kültür ve ürünlerinin tanıtılacağı bu festival herkes davetlidir. Katılım ücretsizdir. Dostlarımızı da alıp festival alanında buluşalım.” dedi.

Festival’de zengin bir programın hayata geçirileceğini söyleyen Safa, “Hedefimiz Festival boyunca ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak ve katılımcıların iyi bir gün geçirmesini sağlamak. Bunun için zengin bir program yapıldı. Sahne alacak sanatçılar ziyaretçilere güzel bir gün geçirecek. Bu arada yiyecekten, takılara farklı ürünlerin yer aldığı pek çok stand kurulacak” dedi. 

Festival’e 200 bin’den fazla ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

Safa, kapanışta her yıl olduğu gibi 10. Yıl marşını hep birlikte söyleyeceklerini belirtti.

Program ve standlar dahil festival hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler www.turkishforumuk.org web adresinden iletişime geçebilirler. 07798 633903 no’lu telefondan Günay Aydın’ı direk arayarak da bilgi almak mümkün.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.