Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri ULEZ

Bu haber kez okundu.

Cambridge Belediyesi, Türk dansçı Melisa Yavaş için finans sağladı

Cambridge Kent Belediyesi, bölge kadınlarını oryantal dans yoluyla “bilgilendirme, canlandırma ve güçlendirmeyi” amaçlayan eşsiz bir dizi atölye çalışmasını içeren Kush’a katılmaları konusunda yardımcı oluyor. Belediye, önde gelen Türk oryantal dansçısı Melisa Yavaş’ın yarattığı ve Cambridge bölgesinde toplumsal sanat vakfı Balık Arts tarafından yürütülecek beş haftalık kursu finanse ediyor. 5 Mart tarihinde başlayacak olan haftalık seanslar, bölgede ki diğer hemcinsleriyle birlikte yeni kültürel deneyimlerin tadını çıkarırken eğlenip zinde kalmayı arzulayan tüm yaştan ve çevreden tüm kadınlara açık olacak. 

 

Türkçedeki “kuş” sözcüğünden adapte edilen Kush kadınların dans ve yoga ile ses terapisi gibi yardımcı etkinlikler yoluyla özgürlükleri ve iç huzurlarını bulabilmeleri amacıyla geçtiğimiz yıl Melisa Yavaş tarafından İngiltere’nin en saygın dans mekânı olan Sadler’s Wells’te başlatılmıştı. Melisa, her bir Kush atölyesine canlı ritim sağlayacak olan ünlü darbukacı Sallam Al-Sheikh ve atölye çalışmasının meditasyon ve yoga bölümünü yürütecek olan eğitmen Rosanna Gordon eşliğinde önderlik edecek. Her bir seans, grup çemberiyle başlayıp ısınma, ardından yüksek enerjili dansla devam edecek ve meditasyon ve benzeri terapilerden oluşan rahatlama ile sonlanacak. 

 

Her bir Kush atölyesi farklı bir tema taşıyor. Atölyelerin birinci ve sonuncusu ‘İlişki’ temalı olurken diğer seansların teması ‘Rahim ve Doğal Olarak Dengelenmiş Kadın’ olacak. Bunların her biri kadın olmanın farklı bir unsurunu barındırırken, kadınlar seanslardan, zihinleri, vücutları ve birbirleriyle ilgili gelişmiş anlayışları sayesinde daha aydınlanmış, canlanmış olarak ayrılacak. 

 

Melisa Yavaş, çalışma hakkında şöyle konuştu: “Cambridge Belediyesinin bu yenilikçi projeye destek vermesi harika. Oryantal dans artık sadece Türkiye ve Ortadoğu’da yaşayanlara ait değil. Popülerliği dünya çapında artmaya devam ediyor. Bu dans, kadın olmayı yüceltiyor: dans edip gülüyor ve ‘burada, şimdiyi’ yaşıyoruz. Yeni arkadaşlar edinip yeni kültürel deneyimler yaşamak isteyen her kadın mutlaka katılmalı. Buradan doğal bir tatmin duygusu içinde ayrılacaksınız”. 

 

Merkezi Londra’da yer alan Balık Arts’ın özellikle film dalında olmak üzere Londra’daki Türk ve Kürt toplumlarıyla yaptığı çalışmalardan oluşan güçlü bir geçmişi bulunuyor. Direktör Yeşim Güzelpınar, “Geçtiğimiz yıl boyunca etkinliklerimizi Cambridge’e getirmeye başladık ve Kush’un farklı çevrelerden kadınlara ulaşmak için harika bir proje olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. 

 

Tüm atölye çalışmaları Mill Road Baptist Kilisesi’nde saat 17.00’de başlayacak ve her bir atölye çalışmasında en fazla 15 kişinin yer alacağı seans 1.5 saat sürecek.  Ücretlerin her bir atölye çalışması için kişi başına £3 veya tüm beş çalışma için £10 olacağı etkinlik için önceden rezervasyon yapılması öneriliyor. Oryantal dans, yoga ya da meditasyon konusunda deneyimli olma şartı gerekmemekle birlikte katılımcıların sağlık sorunlarının bulunmaması gerekiyor. Daha fazla bilgi için www.KushProject.com adresli web sitesini ziyaret edebilir veya [email protected].  adresine e-posta gönderebilirsiniz. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.