Öne Çıkanlar ingiltere londra maç ne zaman avrupa muharrem ince cemal kaşıkçı maç hangi kanalda kktc Samsunspor koronavirüs

Bu haber kez okundu.

Gezi Parkı Destekçileri Suriye Savaşa Hayır Protestodaydı

Avrupa Ajansı (AVA) Ayşad Güdekli/Londra-İngiltere’de halk sokağa indi. Londra Temple Station önünde Savaşa Hayır Koalisyonu tarafından 31 Ağustos Cumartesi günü organize edilen  Suriye’ye Dokunma protesto gösterisine binlerce insan akın etti. Her dilden her dinden her renkten insanın bir araya geldiği gösteride protestocular ellerinde Obama, Cameron’a Suriye’den uzak dur, müdahaleye hayır yazılı pankartlar taşıdı. Saat 12:00’daTemple Station önünde başlayan protesto daha sonra bir kortej halinde Trafalgar meydanına kadar uzandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği protesto yürüyüşünde parlemento ve westminster bölgesine gelindiğinde katılımcılar seslerini daha da fazla yükseltti.

Onbinler Trafalgar’a Aktı. Meydan Doldu Taştı

Protesto finalinin yapıldığı yer olan Trafalgar meydanında hafta sonu da olması dolayısıyla protestoya genci yaşlısı meydanda bulunan herkes destek verdi.  Londra’da faaliyet gösteren birçok dernek ve kuruluş da stand ve afişlerden savaş karşıtı mesajlarını gönderdi.  Parlamento’nun hayır oyu vermesine karşın protestocular Başbakan David Cameron’a karşı sloganlar attı.

Londra Gezi Parkı Destekçileri de Protestodaydı.

Gezi Parkı olayları sırasında Londra’da kendiliğinden doğal olarak oluşan Gezi Parkı Destekçileri gurubu da protesto yürüyüşünde ön saflarda yer aldı. “Türkiye Yine Savaş Kışkırtıcılığı Yapma” pankartı taşıyan gurup protestonun sonuna kadar meydandan ayrılmadı. Protestoyu organize eden grup, Trafalgar Meydanında toplanan kalabalığı seslendi. Bir çok savaş karşıtı İngiliz entelektüelin de söz aldığı protestoda Gezi Parkı Destekçileri gurubu adına da Yılmaz Angün bir konuşma yaptı. Angün, kalabalığa seslenerek ,Türkiye’nin savaşın yanında olmaması gerektiğini savundu ve Başbakan Erdoğan’ı da zaman zaman eleştirdi.

Yine Aynı Senaryo

Kalabalığa seslenen Angün, batılı güçlerin Afganistan ve Irak’da olduğu gibi yine bir atağa geçmeye çalıştığını ve yine milyonlarca insanın ölüme sürükleyeceklerini geçmişin unutulmaması gerektiğini dile getirdi. İngiltere Parlementosundan hayır oyu çıkması burada yaşayan insanlar olarak bize de mutlu etti. Türkiye kendi içinde istikar arayışını sürdürmekteyken iç sorunlarıyla boğuşmaktayken bu kadar savaş yanlısı tutum sergilemesini çok manidar bulan Angün, Türkiye’nin sivil görünümlü katillerin yanında yer alması Türkiye’ye hiçbir fayda sağlamayacağını ifade etti. Türk hükümetinin Suriye müdahalesini desteklemesinin altında gündem değiştirme ve dikkatleri başka yöne çekme çabası olduğunu belirten Angün, bu şekilde iktidarın farkı emellerini  yürütebilecekleri bir zemin elde etmeyi hedeflediğini belirtti. Son olarak Angün , protesto gösterisinde her kesimden,  her milletten insanın olması dünyaya Londra’dan verilmiş  güzel bir mesajdır diyerek katılımın çeşitliliğine dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.