Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin AVRUPA SPOR İsrafil Erbil İngiliz Ligi Diriliş Ertuğrul Rekabet Kurulu

Bu haber kez okundu.

Kıbrıslı Türk Barones'e İngiliz Milletvekillerinden Sataşma

Avrupa Ajansı (AVA) Londra/ÖZEL HABER-Meral Ece, İngiltere Parlementosu’ndaki tek Kıbrıslı Türk ve Barones olarak İngiltere tarihine adına yazdırmıştı. İngiliz Liberal Demokrat Partisi’nden Barones seçilerek parlementoya giden Ece, Barones olmadan önce Islington Belediyes’nde Meclis Üyesiydi.

Gazetemiz Avrupa’ya ulaşan Kıbrıs Türk asıllı Barones Meral Ece, geçen hafta Londra’dan KTKC’ye yayımlanan TV programı ile ilgili konuştu. Meral Ece, 2012 Temmuz ayında, İngiltere Parlementosu’nda Kıbrıs ile ilgili bütün parlementerler Gurubu’nun temsilcisi seçildiğini hatırlattı. 

Meral Ece şunları söyledi; 

“Kıbrıslı Türk olmamdan dolayı, bütün parlementerleri temsil etmemin olumsuz olacağını dile getiren Enfield Milletvekili David Burrowes, Yunan ve Rum Lobisi’nin şikayetlerini dikkate almış oldu. Temsilcisi olduğum gurubun başkanı olan David Burrowes, o dönemde haftalık olarak toplumla biraraya geldiği toplantıda,  Kıbrıs Türk asıllı Barones’in Kıbrıs ile ilgili bütün parlementerler Gurubu’nundan ayrılaması gerektiğini açıklamıştı.” 

Anti Kıbrıslı Türk ve Türk düşmanları işbaşında

David Burrowes’un bu açıklamasıdan itibaren Meral Ece, İngiltere Parlementosu’nda Kıbrıs ile ilgili bütün Parlementerler Gurubu’nda çalışmasının çok zor hale geldiğini iletti. Özellikle David Burrowes’un açıklamasından sonra Parlementerler Gurubu’ndaki bazı anti Kıbrıslı Türk ve Türk düşmanları daha da cesaret alarak Meral Ece karşıtı bir tutum aldı.

Sataşma ve taciz 

2013 yılının Mart ayına gelindiğinde, Muhafazakar Partili Milletvekili David Burrowes, Kıbrıs ile ilgili bütün Parlementerler Gurubu’nun başkanı olarak, olağanüstü toplantı organize etti. 

Bu toplantı ile ilgili Türk Barones Meral Ece şunları dile getirdi; “Toplantıya katılan hem muhalefetteki İşçi Partisi (Labour) hem de muhafazakar Parti (Conservatives) erkek milletvekilleri tarafından ağır bir şekilde sözlü saldırı ve sataşmaya uğradım. Toplantıyı yöneten David Burrowes’un bana yapılan bu sataşma ve sözlü tacizleri karşısında kılını bile kıpırdatmamasına doğrusu şaşırmadım.”

Sonuç olarak vekil Burrowes 14 Mayıs 2013 tarihinde genel kurul çağrısı yaptı. Vekil Burrowes’a neden erken genel kurul çağrısı yaptığını soran Meral Ece, David Burrowes’dan “sorunları halletmemiz gerekiyor”cevabını aldı. 

Meral Ece Avrupa’ya yaptığı açıklamada, “Bu genel kurulun amacı, tamamen İngiltere Parlementosu’nda Kıbrıs ile ilgili bütün Parlementerler Gurubu sekreterleriğinden Meral Ece’yi almaktı” dedi.

İngiltere Parlementosu’nda kendisine yapılan baskı, sataşmalara daha fazla dayanamayan Kıbrıs Türk asıllı Barones Meral Ece, Kıbrıs ile ilgili bütün Parlementerler Gurubu Sekreterliği’nden Milletvekili Başkan David Burrowes,    Labour MP, Jim Sheridan,  Alan Meal ve  Andy Love ile çaılşamayacağını anlayarak istifa etti. Meral Ece İngiltere’deki Türk ve Rum Toplumları daha fazla zarar görmesin diyerek parlementodaki ek olarak aldığı bu sekreterlik görevinden ayrıldı. 

Meral Ece İngiltere Parlementosu’ndaki tek Kıbrıslı Türk ve Barones olarak İngiltere tarihine adına yazdırmıştı. 

Avrupa’ya ulaşan Kıbrıs Türk asıllı Barones Meral Ece, geçen hafta Londra’dan yayın yapan Genç TV’deki programa konuk olarak katılan ve konuşan David Burrowes, Meral Ece’nin neden sekreterlik görevinden ayrıldığı sorusuna şöyle cevap vermişti; “Meral Ece’nin o görevdeyken politik bir gündemi vardı. 

Meral Ece ise buna karşılık şunları söyledi; 

“Evet benim politik gündemimim vardı. Kıbrıs Türk Toplumunu barış adına dostluk adına diğer toplumlarla eşitlik ve anlayış içinde temsil etmekti. Ben evet Kıbrıslı Türküm ve ailem Kıbrıs’ta yaşanan kötü durumlardan etkilenmiştir. Şunu net bir şekilde söylüyorum. İngiltere Parlementosu’nda Kıbrıs ile ilgili bütün Parlementerler Gurubu’nda herhangi Kıbrıslı Türk’e tahammül yoktur. David Burrowes bunu çok iyi biliyor ve uyguluyor. David Enfiled’te yeniden seçilmek istiyor ve tamamen Rum oylarına oynuyor. Bu da onun kendi özel gündemidir. Enfield Southgate bölgesindeki Kıbrıslı Türkler muhafazakar partiye oylarını verirken iki kez düşüneceklerdir. “

Barones Meral Ece sözlerini şöyle bitirdi; Her tarafı memnun etme veya bir taraftan oy kazanma hevesiyle harket edip, politikada oyna, böl ve yönet ilkesini uygulamaya kalkarsanız, seçmenler size güzel bir hesap çıkararır”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.