Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Cate Blanchett Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Penny Mordaunt Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu

Bu haber kez okundu.

Mary Honeyball ve Seb Dance Britanya Alevi Federayonu'nu ziyaret etti

-AVRUPA PARLAMENTOSU MİLLETVEKİLİ MARY HONEYBALL VE AP MİLLETVEKİLİ ADAYLARINDAN SEB DANCE BRİTANYA ALEVİ FEDERASYONU’NU ZİYARET ETTİLER

 

-BAŞKAN ERBİL: BİZLER MİSAFİR DEĞİLİZ, KENDİ GELENEK VE İNANÇLARINDAN KOPMADAN AMA BU ÜLKENİN BİR PARÇASI OLARAK YAŞAMAK İSTİYORUZ.

 

22 Mayıs’ta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi, İngiltere İşçi Partisi AP milletvekili Mary Honeyball ve AP milletvekili adaylarından Seb Dance, Britanya Alevi Federasyonu’nu ziyaret etti.

 

Çarşamba günü BAF Başkanı İsrafil Erbil ve yönetim kurulunu ziyaret eden politikacılara, Britanya da yaşayan Aleviler ve Alevilik hakkında bilgi verdi.

Ziyarette bir konuşma yapan Erbil,  “Aleviler olarak dil din ırk cinsiyet farkı gözetmeyen ve her insanı aynı nazarla gören bir halkız” dedi.

 

Aleviler’in, Britanya’nın dört bir yanında eşit vatandaş olarak yaşamak istediklerini ifade eden Erbil, “Bizler misafir değiliz, kendi gelenek ve inançlarından kopmadan ama bu ülkenin bir parçası olarak yaşamak istiyoruz. İkinci nesil çocuklarımız Britanya’nın tüm üniversitelerinde eğitim almaktalar. Onların birinci nesillerin yaşadıkları zorlukları yaşamalarını istemiyoruz” diye konuştu.

 

Erbil sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitimde, sosyal alanlarda, sendikal faaliyetlerde ve resmi kurumlarda hiçbir ayrımcılık gözetilmeden ve Alevi kimliğimizle yaşasınlar istiyoruz. Britanya da kısmen demokrat ya da iyi koşullarda yaşıyor olmamız özgür olduğumuz anlamına gelmez.

 

Dünya da tek bir Alevi bile kendi kimliği ile yaşamadığı sürece bizim özgürlüğümüzün bir anlamı yoktur. Bu nedenle Avrupa Parlamentosu’nda Alevilerin Avrupa’daki ve Türkiye’deki hak ihlalleri dile getirilmelidir ve çareler aranmalıdır. Alevilik dünya insanının barışık olmasına katkı sunacak en önemli Yol’lardan biridir ve bu nedenle her insanın Alevilikle tanışması önemlidir”

 

Milletvekilleri, Alevilik ve Alevilerin sorunları ve Alevi hak ihlalleri hakkında edindikleri bilgileri gerek İngiltere gerekse Avrupa Parlamentolarında dile getireceklerini söylediler.

 

Ziyaret sırasında BAF yöneticileri Kaya Demirçivi, Ali Ülger, İsmail İncedal, Özlem Sahin ve İşçi partisi Enfield Bölge Belediye Meclis Adayları Adeline Kepez, Suna Hurman ve Haydar Ülüş’te  hazır bulundular.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.