Öne Çıkanlar Dilek Livaneli londra Atatürkçü Düşünce Derneği Londra Büyükelçisi Ertaş londra bayram Londra TTFF veteran İngiltere TTFF Veteran Vogue dergisi Baha Yetkin İngiliz ticareti Terapi Londra Lordship Lane

Bu haber kez okundu.

Milletvekilinin idiası "İhaleye fesat karıştırma" konusunda uzman olanlar !

TBMM  Başkanlığına

 

 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim.

 

 

Atilla Kart

                                                                                  CHP Konya Milletvekili

 

Konya Büyükşehir Belediyesinin “Granit Taş alımı” şartnamesine göre; 15.000 m2 –Bergama Granitinin alımı yapılacaktır. Teslim süresi 20 gündür.

 

Konunun uzmanlarının verdiği bilgiye göre ise; bu nitelikte ve bu hacimde taşın asgari teslim süresi 75-80 gündür. 20 gün içinde teslimi mümkün değildir.

 

İhale şartnamesinin ilan edildiği tarih ve işin niteliği göz önüne alındığında; Belediye bünyesinde bu işin-bu işlerin daha önceden danışıklı olarak ve yasaya aykırı bir şekilde “içeriden bilgilendirmenin” yapıldığına dair ciddi bulgular söz konusudur. Sadece bu işte, Büyükşehir Belediyesinin kamu zararının asgari 500.000TL tutarında olduğu öngörülmektedir.

 

Büyükşehir Belediyesinin benzeri uygulamalarının, pek çok ihalede yapıldığına dair iddia ve bulgular söz konusudur.

 

Bu açıklamalar ve değerlendirmeler

ışığında soruyoruz;

 

(1) Yukarıda anlatımı yapılan bulgulara göre; Granit Taş alım ihalesinin 75-80 günden evvel sonuçlanması mümkün olmadığı halde; 20 günlük teslim süresinin ihale şartnamesine konulmuş olması başlı başına; “ihaleye fesat karıştırıldığı” anlamına gelmez mi? 

 

(2) Sözü edilen maddi bulgular ve başka ihalelerde de benzeri ihlallerin gerçekleştirildiği göz önüne alındığında; diğer ihlaller bir tarafa, açıklaması yapılan iddia ve bulgular yönünden, idari inceleme ve sonucuna göre soruşturma sürecini başlatacak mısınız?

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.