Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Güneydoğu

Bu haber kez okundu.

Oryantalist Eserler Müzayedesi

Sotheby’s, Oryantalist ve İslam Eserleri Haftası kapsamında 8 Nisan 2014’de Londra’da, Şevket Dağ, Ahmet Ali ve Carlo Bossoli gibi ünlü Türk ve Avrupalı ressamların Türk temalı eserlerini içeren bir Oryantalist Müzayedesi düzenleyecek. Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye, yüzyıllar boyunca Batılı sanatçıların ilgisini çekmiştir. 18. yüzyıldan itibaren Batılı ülkelerin Osmanlı İmparatorluğu’ndaki elçiliklerine ve temsilciliklerine bağlı resmi ressamlar, yerel manzaraları, giysileri ve diplomatik görüşmeleri kayda geçirmeye başlamışlar, böylece Batı sanatında Oryantalizm adı verilen yepyeni bir tarzın doğmasına neden olmuşlardır. 19. yüzyıldaki gelişmelere paralel olarak, Ahmet Ali gibi Türk ressamlar da, resmettikleri konuları yeni biçimlerde ele alan bu Batılı resim tarzını benimsemişlerdir.

 

Sotheby’s’te Oryantalist Resimler bölümünün başında olan Claude Piening, “Oryantalist eserler ilk yapıldıklarında, Batılıların tüketimine yönelik eserlerdi. Bu eserlere duyulan ilginin, eserlerde betimlenen ülkelere doğru kaymış olması ilginç. Türkiye, Kuzey Afrika ve Mısır, Körfez ülkeleri ve genel olarak Orta Doğu’da özel ve kurumsal koleksiyoncuların sayısı giderek artıyor; bu durum, şu anda Oryantalist eser piyasasının bu kadar güçlü olmasına katkıda bulundu.” dedi.

 

Sotheby’s’in İstanbul ofisinin direktörü Oya Delahaye, “Günümüzün Türk sanatseverleri için 19. yüzyılda Türkiye’de ve Türkiye hakkında yapılmış resimler tarihi bir önem taşıyor; her biri bu ülkenin zengin ve kozmopolit geçmişinin kolektif hatırasıyla bağlantılı. Batılı sanatseverler için bu eserler az ziyaret edilen bir yerin büyüleyici ve egzotik bir görsel kaydı iken, Türk koleksiyoncular bu tarza eserlerin kişisel anlamı nedeniyle değer veriyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.