Öne Çıkanlar İngilterede sigara Erdoğan Sıcak öldü kktc ingiltere sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara londra bayram Müzik dünyasının İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt

Bu haber kez okundu.

Sadi Arslan, 'Ailevi Psikolojik Sorunları Olanlara Yardımcı Olunuyor'

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Sadi Arslan, İngiltere'deki Türk basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi. Arslan, Londra'nın kuzey bölgesi Hornsey'de bulunan İngiltere Türk Diyanet Vakfı binasında verdiği yemekte, cami içi ve dışı etkinliklerin devam ettiğini hatırlatarak, hafta sonları çocuklar için dini bilgilerin verildiği kurslar düzenlendiğini belirtti. 

Şubat ayında yeni görevine başlayan Arslan, "Gelir gelmez hemen hutbelerin İngilizce'si olması gerektiğini düşündüm. Şubat ayından itibaren Türkçe okunan hutbelerin İngilizcesi de veriliyor. Camilerimize sadece bizim vatandaşlarımız değil, farklı milletlerden de gelenler var. Dolayısıyla onların da anlaması lazım. Bu konuda çok olumlu geri dönüşler aldık" diye konuştu. İngiltere'deki görevine başladıktan sonra başka bir uygulamayı daha hayata geçirdiklerini dile getiren Arslan, her cumartesi akşamı vakıf binasında Kur'an-ı Kerim okunduğunu ve anlamının açıklandığını, bunun yanı sıra haftanın üç günü kadınlara yönelik Kur'an-ı Kerim kursları ve dini eğitimler düzenlendiğini kaydetti. Din Hizmetleri Müşavirliği ve vakıf tarafından düzenlenen hac ve umre hizmetlerine de değinen Arslan, 32 kişiyle bu yılın ilk umre kafilesini geçen ay sonunda uğurladıklarını bildirdi. Arslan, başka yeni bir uygulamanın ise "Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu" olduğunu belirterek, "Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu'nda iki hanım görevlimiz var. Hanım vatandaşlarımız ister buraya gelerek, ister cep telefonuyla görevlilerimize ulaşarak rehberlik hizmetinden faydalanabilirler. Ailevi, psikolojik sorun yaşayanlara yardımcı olmaya çalışılıyor" ifadesini kullandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından bu yana nisan ayında Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlendiğini hatırlatan Arslan, 20 Nisan'da vakıf binasında "din ve samimiyet" temalı bir kutlama etkinliği gerçekleştireceklerini duyurdu. Arslan, başkent Londra dışında bazı şehir ve bölgelerde din hizmetleri görevlileri olduğunu belirterek, "Ancak görevli sayımız yetmiyor. Vatandaşımız olduğu halde, görevlimizin, camimizin olmadığı yerler var. Mesela şu anda İskoçya'da yapılanmamız yok ve orada bir yapılanmaya ihtiyacımız var. İleride belki Manchester'da bir camimiz olabilir. Vatandaşımızın olduğu her yere hizmetimizi götürmek istiyoruz. Hafta içinde İskoçya'nın başkenti Edinburgh'a gidip alan çalışması yapacağız. İleride oraya bir din görevlisi vermeyi düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Ramazan ayı için özel programlar hazırlığı içinde olduklarını anlatan Arslan, her gün iftar vermeyi düşündüklerini söyledi.

Arslan, İngiltere'deki Türk öğrenci sayısının yoğunluğuna dikkati çekerek, "Burada çok sayıda öğrencimiz var. Benim bir başka düşüncem de o arkadaşlara yardımcı olabilmek. Buradaki öğrencilerimiz bizim için çok değerli. Oxford ve Cambridge'de yoğunluk var. Bu şehirlere yaptığımız ziyaretlerde bir araya geldik. Onlara destek olmamız lazım" dedi.(AA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.