Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking

Bu haber kez okundu.

Seçmen olmak için son bir hafta

Sayin üyelerimiz ,sevgili dostlarimiz,

16.04.14 Çarşamba  günü  CHP İngiltere Dayanışma Derneği  olarak Sayın büyük elçimiz Ünal Çevikoz'ü   ziyaret ettik. Daha önce de sayın Başkonsolosumuz Emirhan Yorulmazlar ile de görüşme yapmıştık. Her iki görüşmenin konusu, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri idi.  İngilterede yaşayan  yurttaşlarımızın seçmen olma koşulları ve nasıl oy kullanacağımız  ile ilgili pek çok bilinmeyen noktaları ve  endişelerimizi Sayın Büyük Elçimizle konuştuk .

Sayın Büyük Elçimiz Ünal Çevikoz,  Seçmen olma başvurusunun   30 nisan'da  bitiyor olduğunu   bize bildirdiler. Belki bu sürenin 1 yada 2 hafta daha uzatılabilir diye de belirttiler. Türk vatandaşlarımıza  seçmen olma konusunda aktif duyurunun yapılması için kendilerinden yardım istedik. Bize  gerekli çalışmaları yapacaklarını  belirtiler.Sayin Büyük Elçimize gösterdiği  yakın ilgisinden dolayı çok teşekür ediyoruz.

 

Hem seçmenler için, hem de  yurtdışı kurumlarımız için, TC tarihinde bir ilk yaşanacak. Londra da İlk kez seçim için sandık başına gideceğiz. Sandık başına gitmek bir yurttaşlık hakkıdır.

 

Yurttaş olabilmak ve  demokratik hakkımızı kullanabilmek için seçmen olmamız gerekiyor. Seçmen olabilmenin de yasal zorunlulukları var. Bu zorunlulukların başında,  doldurduğumuz “adres beyan formu” ile birlikta nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisini  konsolosluğa elden veya iadeli tahütlü  posta ile gönderilmesi zorunludur.

 

Biz İngiltere CHP İDD olarak her türlü yardıma hazırız. “Adres Beyan Formunu” bizden, Cem Evinden ve İnternetten temin edinilebilir.Ayrıca Internet üzerinden “nüfus kimlik numarası ile” seçmen olup olmadığımız öğrenebiliriz.

 

Seçme hakkımızı kullanabilmemiz için çok az bir zaman var.  Durum son derece acil. Tüm yurtaşlarımızın adres beyan formlarını doldurup konsolosluğumuza göndermesi zorunludur.

 

Biz CHP İngiltere Dyanışma Derneği olarak ,

 

. Adres beyan formunun temin etmek

. Formun doldurulmasında yardımcı olmak

. Doldurulmuş formları toplu olarak konsolosluğa götürmek

. Seçimlerle ilgili her tür bilgi ve sorunda yardımcı olmak

 

gibi  işlemlerini sizin için gerçekleştiriyoruz. Bunun için aşağıdaki telefonlardan derneğimiz ile bağlantı kurmanız yeterli olacaktır.

CHP İDD’nin başlatmış olduğu, “Seçmen Kayıt Kampanyasına” katılmaya ve  herkesi  destek olmaya çağırıyoruz.

 

Kontak Numaralarımız :

 

Seniha Russell  : 077 467 438 71

Gültekin Tatar  : 078 833  635 66

 

CHP İngiltere Dayanışma Derneği

Başkanı

Seniha Russell

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.