Öne Çıkanlar Londra IOD Yöneticiler ingiltere cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri son haber türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor

Bu haber kez okundu.

Süleyman Şah Türbesi için yeni plan

İçerde 50 bordo bereli askerin bulunduğu karakolla ilgili kırmızı alarm durumunda hayata geçirilecek iki aşamalı operasyon planı hazırlandı. Devletin zirvesinin tamam dediği o planda obüslerle nokta atışı yapılırken, Türk Hava Kuvvetleri 2 dakika içinde hazır bekleyen iki F-16' ile olay yerine ulaşacak. Diğer hava unsurlarıyla tam müdahale ise ilk 8 dakikada yapılacak. Genelkurmay Başkanlığı Bakanlar Kurulu'na yaptığı güvenlik sunumunda Süleyman Şah Saygı Karakoluna özel bir başlık ayırdı. Sınırdan 38 kilometre içerdeki karakolda 50 civarında borda berelenin görev yaptığı saygı karakolunun lojistik ihtiyaçlarının karayolu ile karşılandığını belirtti. Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun IŞİD tarafından kuşatılmadığı IŞID militanlarının kontrolündeki bölgede kaldığı vurgulandı. Kaynaklar, bölgenin İHA'larla anlık olarak izlendiğini, karakolun kuşatılması ihtimaline karşı teyakkuz durumunun devam ettiğini vurguladı. Karakola yönelik olası saldırıda borda berelilerin yanı sıra karadan obüslerle nokta atışı yapılabileceği, ayrıca havadan 2 dakikada ilk 8 dakikada ise tam müdahale gerçekleştirilebileceği belirtildi. Dışişleri Kaynakları ise Süleyman Şah Saygı Karakoluna son sevkiyatın 1 ay önce gerçekleştirildiğini söyledi. Tehdit düzeyine göre farklı tedbirlerin alınacağını ifade eden diplomatik kaynaklar, şu anda orada tamamen borda bereli askerlerin görev yaptığını açıkladı.

BM KARARINA İHTİYAÇ YOK
Bu arada Dışişleri kaynakları, güvenli bölgenin bir ihtiyaç olduğunu, bu kapsamda başta ABD olmak üzere koalisyon ülkelerinin uçuşa yasak bölge oluşturulması konusuna sıcak yaklaşmaya başladığını belirtiyor. Kaynaklar, "1990'da ilk Körfez Savaşı için çıkan metin de aynı ifadeleri taşıyordu. Tezkerenin tek olması ise hem hükümet hem de askerin ortak kararıdır" dedi.

PERSONELE 'ÖZEL' MESAJ: ANINDA YANINIZDAYIZ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Süleyman Şah Saygı Karakolu personeli için özel bir bayram mesajı yayımladı. Özel, askerlere "sizler orada yalnız değilsiniz. Arkanızda 76 milyon yurttaşımızın olduğunu unutmayın. Sizden gelecek tek bir haberle, anında yanınızda olacağız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.