Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa maç hangi kanalda kktc türkiye maç ne zaman koronavirüs gazete londra turk

Bu haber kez okundu.

Türkiye, Uluslararası Denizcilik Örgütü  Konsey üyeliğine tekrar seçildi

Avrupa Ajansı (AVA) Mehmet Gaygusuz /Londra- 1959 yılında kurulan ve merkezinin Londra'da olduğu Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Kurulu Başkanlığı’na Türkiye'nin seçilmesinin ardından bugünde konsey üyeliği oylandı.  Türkiye adına Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz'ün 2 yıl  genel kurula başkanlık yapacağı örgütün konsey üyeliği oylamasında rekor oy alan Türkiye, üyeliğini devam ettirdi.

Ahmet Davutoğlu 

T.C. Dışişleri Bakanı, (Republic of Turkey Minister of Foreign Affairs) Ahmet Davutoğlu sosyal medyayı kullanarak teşekkür etti. Davutoğlu resmi kişisel hesabında “Londra’dan gelen güzel bir haberi paylaşmak istiyorum.” diyerek Uluslararası başarıyı kamuoyuyla paylaştı. 

IMO Konsey üyeliği

T.C. Dışişleri Bakanı, Ahmet Davutoğlu şunları söyledi: “ Tüm ulusararası örgütlerde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Konsey üyeliğine geçerli 154 oyun 136’sını alarak tekrar seçildi. Bu oy ülkemizin IMO tarihinde katıldığı seçimlerde aldığı en yüksek oydur. Türkiye’ye bu güveni gösteren tüm ülkelere teşekkür ediyorum. Ayrıca ülkemiz IMO’da ilk kez  Genel Kurul Başkanlığı’na da seçildi.”

Ahmet Ünal Çeviköz

Birleşik Krallık nezdinde Türkiye Büyükelçisi ve aynı zamanda Uluslararası Denizcilik Örgütü (UDÖ) 28.Genel Kurul Başkanı olan Ahmet Ünal Çeviköz, konsey üyeliğiyle ilgili konuştu. Çeviköz şunları iletti: 

“Türkiye IMO Konseyi üyeliğine tarihindeki en yüksek oyu alarak ikincilikle seçildi. Bu sonucun alınmasında emeği geçen herkese teşekkürler.”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.