Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Vladimir Putin acun ılıcalı

Bu haber kez okundu.

30. Özgürlük Yılı

AVRUPA AJANSI (AVA) Mehmet Gaygusuz-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adında "Türk" tanımlamasını taşıyan ikinci Türk devleti. 15 Kasım gecesi   Londra'da Hyatt Regency Otelde verilen 30. Yıl Resepsiyonuna gelen tüm davetliler iki Türk devletinin gerçekte tek bir toplumu temsil ettiklerini gördüler. Ev sahipliği yapan KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve Eşi, Türkiye Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve TC. Londra konsolos Barış Elmener, KKTC Londra Konsolosu Mustafa Beyazbayram, KTTC Konsolosu Müjde İnançoğlu, 3.Sekreter Tahir Tahir,  öncülüğünde kokteyle katılan tüm Türkiye misyonunu, yüzlerce Türkiye ve KKTC yurttaşını ağırladılar. 30.Yıl kokteylinde tek konuşmayı yapan KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı, "1974 yılında Türkiye tarafından yapılan Kıbrıs Barış Harekatı sonunda Adaya yerleşen barış ve özgürlüğün 30 Yıl önce yarattığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin artık Dünya'nın özgür ve onurlu üyelerinden biri olarak devletler arasında yerini sağlamlaştırdığını kaydetti. İngiltere'de yaşayan büyük ve güçlü Türk diyaspora toplumu ile tam bir uyum içinde bulunan KKTC'nin, Avrupa Birliği tarafından ülkeye uygulanan ambargoların kaldırılması için mücadele ettiğini vurguladı. Türkiye ile birlikte KKTC'nin güçlenmesi ve uluslararası planda tanınması için ortak bir politika izlediklerini söyleyen Oya Tuncalı, KKTC'nin 30 yıl içinde gösterdiği olağanüstü gelişme, Ada'da başlayan huzur ve özgürlük yıllarının net bir göstergesi olmuştur dedi.  KKTC'nin 30 yıl kutlama balosuna, Avrupa Medya Gurubu Genel Yayın Yönetmeni  adına Vatan ÖZ ‘ün yanısıra Liberal Partili Baroness Meral Ece, Baroness Sarah Ludford MEP, THY Müdürü Necdet Şark, Sündüz Saqi, BTKD Maviş Fuchs, TTFF Başkanı Turgut Esendağlı, Kemal Altan, IKP’den Nilgün Yıldırım, Fatih Boylu, TCCCI’dan Enver Kannur, Sevtap Kemal, Türker Çakıcı, Mustafa Gençsoy, Ufuk Güngör, Ali Güryel, Arlingtoncrown’dan Kurtuluş Sarak, Türkan ve Tuncel Nalbanoğlu gibi İngiltere’nin tanınmış Kıbrıslı türk iş adamı akademisyen ve  birçok davetli tanınmış sima katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.