Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Erbil, ' KTHY ve ATLAS ile ne uçabildik ne de paralarımız iade edildi'

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, KTHY ve Atlasjetmağdurlarının ve avukatlarının katıldığı bir bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenledi. Geçen hafta, Cemevi merkezinde yapılan bilgilendirme toplantısına Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, Cemevi yöneticileri, Goldsworth Avukatlık Bürosu Avukatları ve bir grup mağdur katıldı.

 

Toplantıda bir konuşma yapan Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, İngiltere’de yaşayan Türkiyeliler olarak bir dönem, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu’ya direkt gitmek mümkün olmadığı için İstanbul üzerinden aktarmalı gidildiğini hatırlattı.

 

Erbil, 2010 yılından önce Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın rotasını Gaziantep, Adana ve Antalya üzerinden Kıbrıs’a yönlendirince o bölgede yaşayan insanların memleketlerine direkt uçma şansı yakaladığını ifade etti.  

 

Daha sonra 2010 Haziran ayında ani bir kararla KTHY uçuşlarının Türkiye Ulaştırma Bakanlığı tarafından durdurulduğunu kaydeden İsrafil Erbil, “Durdurulmanın nedeni şirketin battığı ileri sürüldü. Aslında şirket zarar eden bir şirket değildi. Şirket hesapları Türkiyede halka açık bilgiler olduğu için rahatlıkla görülebildi” dedi.

 

Bununla birlikte Londra’dan, Türkiye ve Kıbrıs’a gitmek üzere KTHY’den bilet almış olan binlerce yolcunun ortada kaldığına işaret eden Erbil, “Tüm çabalara rağmen ne uçabildiniz ne de paralarınız iade edildi. Bunun üzerine sizler bir araya gelerek bir haksızlığa karşı savaş açtınız” diye konuştu.

 

Erbil böyle bir oluşuma Cemevi olarak öncülük etmekten büyük gurur duyduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Bu tavır 1980’lerden önce ülkemizde var olan halkların inançsal,kültürel, siyasal farklılıklarını bir kenara bırakarak haksızlığa karşı tek yumruk olma refleksini yeniden hatırlattı. Daha sonra da KKTC Londra Temsilciliği ve Londra’ya gelen KKTC yetkilileri verdikleri sözleri yerine getirmemesi sonrasıİAKM ve Cemevi yönetimi duruma müdahale ederek mağdurları bir araya getirerek örgütlenmesini sağladı.  KKTC Londra Temsilciliği önünde protesto yapıldı”

 

Tüm çabalarına rağmen bir netice alamadıklarını ve bunun üzerine mahkeme yolunu seçtiklerini kaydeden Erbil, “Hukuki bir mücadele başlatmak gerekiyordufakat avukatlarriskli ve pahalı bir dava diyerek temkinli yaklaşıyorlardı.Sadece kişi başına 10 pound gibi sembolik bir ücretle bu davanın avukatlığını üstlenen Goldsworth Solicitors Avukatlık Bürosu yardımıylada bu haksızlık mahkemeye taşındı. Mahkeme 5 Kasım 2012 tarihinde avukatlara başvuruda bulunan 669 kişiye KTHY ve Atlas Jet in £840.000 mağdurlara ödenmesini kararlaştırmıştı” dedi.

 

“KTHY ve AtlasJet’in karar çıkana kadar herhangi bir itirazı olmadı” diyen Erbil, “Fakat karardan yapılan müdahale Atlasjet’inStanstede inen bir uçağına haciz şirketi aracılığı ile kısa süreli el konulması sonrası Atlasjet yetkilileri acil harekete geçti davaya itiraz ederek kendilerini savunmak istediler.  Bunun üzerine hakim ‘19 Haziran 2013 tarihine itiraz hakkı görülsün’ diye bir duruşma kararlaştırdı” dedi.

 

MAĞDURLAR: GEREKİRSE HAVAALANINDA PROTESTO DÜZENLERİZ

 

Toplantıda söz alan mağdurlar da, ne pasına olursa olsun başlattıkları mücadeleyi sonuna kadar götürmede kararlı olduklarını dile getirdiler.

 

Mağdurlar şunları söylediler: “Sadece paramız alınmadı. Yaşadığımız bunca sıkıntı ve stresin yanında gururumuz incindi. Bu neden bu dava bizim için son derece önemli, gerek KTHY’nin batma sürecinde gerekse sonrasında bize kapılarını açan İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi yöneticilerin teşekkür ediyoruz”

Bazı mağdurlarda şunları söylediler: “KKTC Londra Temsilciliği bizim bilet ve pasaport kopyaları aldı,açıkçası ne yaptıklarını çok merak ediyoruzGerekirse, havaalanına gider protesto yaparız, haksızlığa boyun eğmeyeceğiz

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.