Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Avrupa iberallerin İngiliz Ligi Rekabet Kurulu Erdoğan Sıcak öldü Mehmet Mimoğlu YTB Yurtdışı Koray Avcı kktc

Bu haber kez okundu.

Hrant için adalet için Londra'da "buradayız" diyecekler

Londra Gezi Forumu ve 'geziniyoruz' tarafından düzenlen etkinlikte, Hrant için adalet için Londra'da "buradayız" diyecekler. Milena Büyüm ve Temel Demirer konuşma yapacak. Etkinlikte, Tara Jaff müzik dinletisi ve sinevizyon gösterisi olacak.

Londra Gezi Forumu ile geziniyoruz oluşumu 'Hrant için adalet için Londra'da, buradayız' anması için şunları söylediler; "Hrant Dink katledileli 19 Ocakta tam yedi yıl olacak ve yedi yıldır başta Hrant`In ailesi, dostları, arkadaşları ve vicdan sahibi tüm insanlar adaletin tecelli etmesini bekliyor. Yedi yıldır tüm sevenlerini; Hrant`In varlığından, Ermeni gülüşünden, yazılarından, insaniyetinden mahrum edenler, bizleride vicdanlarımızdan vurmuşlardır. Yedi yıldır katillerin eline silah tutuşturan, onları cesaretlendiren, cinayeti örgütleyen, 17 yaşındaki çocuklardan katil yaratan, soruşturmayı karartan devlet içindeki örgütlü yapı henüz yargı önüne çıkartılmadı. Katilin ardına bayrak asıp poz verenler, Hrant`I makamlarında tehdit edenler ve bu operasyonun diğer birçok resmi görevlisi, devlet eliyle terfi ettirildi ve yedi yıldır devlet katilleri kolluyor, yargı uyuyor ve adalet cançekişiyor. Yedi yıldır içimizden birini abimizi, kardeşimizi, dostumuzu kaybetmenin üzüntusünü hergün yaşıyoruz. Yedi yıldır onu katleden karanlığı biliyoruz. Yedi yıldır Hrant`in niçin öldürüldüğünü ve ona sıkılan kurşunların mesajını bilerek nefes alıyoruz ve aldığımız her soluk, adaletin gerçekleşmesinin Türkiye`nin zulüm tarihi ile yüzleşmekten geçen zorlu bir yol olduğunun bilincini vuruyor yüzümüze. Hrant için gerçekleşecek adalet ülkenin insanlaşmasında atılan büyük bir adım olacaktır.  Halkların kardeşliği için, nefret söylemine karşı çıkmak icçn, Hrant için, adalet için, Buradayiız (AHPARIG) demek için; insanın kendi olma hakkını hiçe sayan otoriter, baskıcı, şoven ve şiddet yüklü devlet anlayışını sorgulamak ve bundan payımıza düşeni anlamak ve bununla yüzleşmek için 19 Ocak`ta Hrant`ın bütün sevenleri ile buluşmayı diliyoruz``.   

Bridge Academy Laburnum Street, E2 8BA London, United Kingdom 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.