Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Mehmet Gözde ingiltere Barkley Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice

Bu haber kez okundu.

İrlanda Devlet Başkanı Higgins'in İngiltere ziyaretine katılan tek Türk

İrlanda Devlet Başkanı Michael D. Higgins’in ilk kez gerçekleştirdiği resmi İngiltere ziyareti, onuruna düzenlenen yemeğe, TBCCI (Turkish British Chamber of Commerce and Industry-Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanı Emma Edhem de davet edildi. Aynı zamanda City of London Belediye Meclisi Üyesi olan Edhem’in yemeğe katılması, TBCCI’ın öneminin göstergesi sayıldı.

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth, Windsor Şatosu'nda ilk kez bir resmi ziyaret için İrlanda Devlet Başkanı ve heyetini ağırladı. İrlanda Devlet Başkanı Michael D. Higgins ve heyeti, Windsor Şatosu'nda verilen yemeğe gelişleri sırasında İrlanda Milli Marşı'yla karşılandı. 

İngiltere'ye resmi bir gezi düzenleyen ilk İrlanda lideri olan Higgins onuruna verilen ikinci yemeğe, TBCCI Başkanı Emma Edhem’in Meclis Üyesi olarak görev yaptığı City of London Belediyesi ev sahipliği yaptı. Çok sayıda seçkin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen yemeğe Edhem de davet edildi. Bu davetin, kurulduğu günden bu yana iki ülke arasında sanayi ve ticaret köprüsü olma, yatırımcılara yol gösterme ve ilişkileri geliştirme konusunda önemli adımlar atan TBCCI’a ve Edhem’in aynı zamanda City of London meclis üyeliği seçimlerini büyük bir başarı elde ederek kazanmasına verilen önemi gösterdiği belirtildi. TBCCI Başkanı Edhem, çok sayıda seçkin isimle birlikte kendisinin de bu yemeğe davet edilmesinden büyük onur duyduğunu belirterek, “İngiltere’nin tarihi açısından büyük önem taşıyan bu yemeğe, TBCCI’ın da davetli olması yürüdüğümüz yolda ne kadar başarılı olduğumuzu da gösteriyor. Kurulduğumuz yıl olan 1980’den bu yana olduğu gibi bundan sonra da İngiltere ve Türkiye arasında ekonomik bir köprü olmaya devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.