Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Penny Mordaunt Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu

Bu haber kez okundu.

KIBRIS BARIŞ HAREKÂTININ 39 UNCU YILDÖNÜMÜ ŞÜKRAN ZİYARETİ

Avrupa Ajansı (AVA) Ayşad güdekli/Londra-Kıbrıs Barış Harekatı’nın 39 uncu yıldönümü vesilesiyle KKTC Londra Temsilciliği ile İngiltere’de yerleşik Kıbrıs Türk derneklerinin temsilcileri 19 Temmuz 2013 Cuma günü saat 15.30’daTürk Büyükelçiliğine şükran ziyaretinde bulundu. KKTC Londra temsilcisi Oya Tuncalı ve Elçi müsteşarı Fatih Ulusoy günün anlam ve önemine istinaden konuşma gerçekleştirdiler. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Oya Tuncalı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı münasebetiyle TC Büyükelçiliğine yapılan şükran ziyaretinde KKTC Londra Temsilcisi  Oya Tuncalı’nın yaptığı konuşma;

"Anavatanımız Türkiye 20 Temmuz 1974 tarihinde  barış harekatını gerçekleştirmiştir. Kıbrıs Türk halkı  zor şartlar altında çalışmalarına devam etmektedir. Bu çalışmalarında, çabalarında herzaman Anavatanımızın büyük desteğini görüyoruz. Bu destek sayesinde bugün kendi topraklarımız üzerinde çağdaş kuruluş olmanın mutluluğu içindeyiz ve yine Anavatanımızın sonsuz desteği sayesinde geleceğe umutla bakmaktayız.Ülkemizin bu önemli mücadelesi yanında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin desteği ile birlikte vermekte olduğu bu önemli mücadelesi yanında, İngilterede yaşayan bizlere de büyük görevler düşmektedir. Bizler de burada vatandaşlarımızla ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte hareket ederek Kıbrıs Türk halkı üzerinde insanlık dışı ve haksız uygulamaların, kısıtlamaların kaldırılması için Birleşik Kırallık makamları nezdinde yaptığımız girişimleri daha da yoğunlaştırarak devam edersek muhakak ki çok faydalı sonuçlara gideceğiz. Bu doğrultuda ben tüm vatandaşlarımızın bu büyük birlikteliği ve birlik beraberlik ruhunu göstererek başarılı çalışmalara ulaşacağımıza içtenlikle inanıyorum. Bugün burada Anavatanımız Türkiye’ye, KKTC’ye herzaman destek oldukları ve asla vazgeçmedikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. 20 Temmuz barış harekatını gerçekleştiren Kahraman  Türk silahlı kuvvetlerimizi, mücahit halkımımızı ve tüm gazilerimizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum ve yine bizler uğruna, özgürlüğümüz uğruna, canlarını feda eden aziz şehitrlerimizi rahmetle anıyorum. Bu duygularla barış ve özgürlük bayramınız kutlu olsun."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.