Öne Çıkanlar ingiltere maç ne zaman Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu

Bu haber kez okundu.

Uluslararası Denizcilik Örgütü'nde (IMO) Türkiye rüzgarı

Avrupa Ajansı (AVA) Mehmet Gaygusuz/Londra-Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO)’nün 28. genel kurul toplantısı İngiltere'nin başkenti Londra'da devam ediyor.  1959 yılında kurulan ve merkezinin Londra'da olduğu Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Kurulu Başkanlığı’na Türkiye seçildi. Türkiye adına Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz 2 yıl için başkanlık yapacak.

 

IMO Genel Kurul Başkanı seçilen Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, 27 Kasım 2013 Çarşamba akşamı 19:30-22:00 saatleri arasında IMO’nun 4. katında bulunan kafeteryasında yemek verdi. 

 

Uluslararası Denizcilik Örgütü ülke delege ve temsilcilerinin yanısıra, İçişleri eski Bakanlarından olan ve AKP İstanbul Milletvekili Abdülkadir Ateş ve İslam Konferansı Örgütü'nün (İKÖ) başkanı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Londra'daki yemekli davete katılanlar arasındaydı. İngiltere'deki Türk misyon temsilcilerinin hazır bulunduğu yemekli davete, Avrupa Gazetesi, Avrupa Ajansı (AVA) ve Türk basınıda ilgi gösterdi. 

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin Birleşik Krallık ve İngiltere Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün 28.Dönem başkanı seçilmesinin ardından IMO binasında verilen özel davette, Türkiye rüzgarı estirdi. 

 

Yemekli davete gösterilen ilgi üst düzeydeydi. Konuklara Türk yemekleri, baklava ve lokum ikram edilirken, Türk Müziği ve folklör gösterisi sunuldu. Konuklara Piri Reis Haritalı çanta içinde Türkiye'yi tanıtan dergi ve THY anahtarlığı dağıtıldı. 

 

28.Dönem Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Kurul Başkanı Büyükelçimiz  Ünal Çeviköz  ve yardımcıları (solda)  Nigeria Temsilcisi Dr. Dalhatu Sarki Tafida, Panama Büyükelçisi  Ana Irene Delgado  (sağda)  

İngiltere’nin başkenti Londra’da İngiltere Parlemento Binasının karşısında bulunan Örgüt’ün başkanlığını 2013-2015 dönemi için Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz yapacak. Tüm dünya Türklerinin yanısıra İngiltere'de yaşayan Türk Halkınında gururu olan bu başkanlık denizcilik çevrelerininde takdirini topladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.